miercuri, 27 iulie 2011

Editurile de jocuri - Fantasy Flight Games

Editura Fantasy Flight Games este una dintre cele mai respectate edituri americane din industria de jocuri, majoritatea celor care se joacă jocuri de societate așteptând cu nerăbdare fiecare titlu anunțat de această editură. 


De ce am ales să îi prezint în primul episod al acestei noi serii tocmai pe ei? Pentru că Fantasy Flight Games înseamnă spectaculozitate în stilul american, hollywoodian. Toate jocurile de la ei îți iau ochii începând de la cutie, la calitatea componentelor sau la ilustrații. Lucru pe care îl apreciez foarte mult, pentru că de obicei grija pentru componente înseamnă grijă pentru tot jocul. Sigur, mulți vor spune că asta e doar marketing, însă succesul jocurilor lor confirmă logica de mai sus.

Fantasy Flight Games a început să funcționeze în 1995 ca o companie care importa în Statele Unite benzi desenate europene. Dintr-un motiv sau altul, această activitatea nu prea a avut succes, salvarea venind în diversificarea activității lor înspre jocuri de societate. În 1997 au scos pe piață jocul Twilight Imperium, un joc de proporții epice care se centra pe politică și comerț. Astăzi, jocul are încă o mulțime de fani, fiind la cea de-a treia ediție. După acest prim succes, editura a scos o mulțime de jocuri mai mult sau mai puțin apreciate ajungând în acest moment să fie al 5lea cel mai mare producător de jocuri de societate din lume.

FFG se bazează destul de mult pe licențe existente ca Battlestar Galactica, World of Warcraft, Starcraft și mai ales Lord of the Rings. Însă a și creat licențe foarte cunoscute în lumea board games ca Arkham Horror sau Descent.

O altă creație de succes a FFG este categoria de jocuri Living Card Games, despre care am vorbit aici.

Cele mai apreciate jocuri ale Fantasy Flight Games sunt:
  • War of the Ring, încă un joc de proporții impresionante care recreează lupta dintre armatele lui Sauron și Popoarele Libere din Lord of the Rings într-un joc pentru 2 jucători.
  • Battlerstar Galactica, unul dintre cele mai apreciate jocuri cooperative pentru 3-6 jucători care intră în pielea personajelor din cunoscutul serial SF.
  • Sid Meyer's Civilization: The Board Game, una dintre cele mai bune transpuneri din joc PC în joc de societate, un joc de referință în categoria jocurilor de civilizație.
  • Chaos in the Old World, un joc violent și interactiv în care jucătorii iau rolul unuia dintre mai mulți zei care se bat atât pentru supremație.
  • The Lord of the Rings: The Card Game, cea mai nouă adiție la licența Lord of the Rings, despre care am vorbit și noi pe blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu