luni, 18 iulie 2011

Board Game Buzz 18 Iulie

  • Aşa cum ne-a obişnuit industria de jocuri de societate, decernările de premii şi anunţurile de nominalizare sunt aproape la fel de dese ca lansările de jocuri care merită jucate. Mă opresc doar asupra unei decernări, cea Jogo do Ano 2010, adică Jocul Anului în Portugalia, care este Troyes. Fiţi siguri că o să mai auziţi de acest joc pe aici!

  • Aici găsiţi un interviu cu designerul Matt Leacock, creatorul Pandemic, care vorbeşte despre jocurile lui trecute sau viitoare, printre care, pe scurt, şi despre o nouă expansiune Pandemic.
  • Pentru fanii de jocuri istorice, o să vă bucuraţi să aflaţi că editura Jolly Roger Games, cei care au lansat Founding Fathers, va lansa anul acesta varianta arătoasă şi comercială a jocului PnP Free at Last despre mişcarea de dobândire a drepturilor civile din timpul anilor '50 şi '60 în sudul Americii. Mai multe detalii, pe pagina BGG a jocului.
  • Şi tot aceeaşi editură ne anunţă că la sfârşitul acestei luni va apărea haiosul joc Pirates vs. Dinosaurs semnat de creatorul Arkham Horror, Richard Launius. În acest joc, jucătorii vor intra în pielea unor piraţi în căutarea unei comori ascunse pe o insulă din Pacific, insulă despre care ei nu ştiu că este ultimul loc în care trăiesc dinozaurii. Ştiu că sună tras de păr, dar ne jucăm de-a vrăjitorii, aşa că merge şi puţină fantezie hollywoodiană, nu?
  • Tot din categoria "lansări noi", trebuie să ştiţi despre jocul Sherlock, un joc foarte rapid cooperativ de memorie în care jucătorii se vor folosi de cărţi pentru a-l descoperi pe făptaşul unei fărădelegi. Elementar, dragă Watson, regulile le găsiţi aici!
  • Editura Fantasy Flight Games a pus la dispoziţia celor interesaţi regulile pentru jocurile Rune Age (aici) şi Ventura (aici).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu