luni, 4 iulie 2011

Cine ne prezintă jocurile? - Playmobil Legion

Ca să devii un reviewer cunoscut nu e nevoie doar să reușești să scrii lucruri interesante despre fiecare joc, ci, de multe ori, te ajută să ai o abordare complet nouă. Unul dintre oamenii pe care îi admir pentru abordarea lor originală este UvulaBob, despre care probabil că ați citit deja. Altul este prima femeie prezentată în cadrul acestei rubrici, care semnează pe BGG sub numele de EmeraldYam sau Mya.


Prin ce sunt reviewurile acestei americance deosebite? Prin faptul că sunt prezentate de o legiune de romani Playmobil, niște jucării în stilul omuleților din Lego cu care mă jucam când eram mic. Mya îi pune în poziții foarte haioase, îi pozează și apoi le inserează pozelor diverse bule de comentariu prin care liderul legiunii, numitul Geekus Maximus, ne prezintă nouă, cetățenilor interesați de reviewurile lor, diverse jocuri de societate, într-un mod cu totul și cu totul deosebit. 

Reviewurile ei nu sunt resurse prin care să îți dai seama prea multe despre jocul prezentat, ci un mod de a prezenta care, cred eu, se încadrează la artă și care nu are cum altfel decât să vă descrețească frunțile. Aveți în cadrul articolului modul în care chiar ei, Playmobil Legion, își prezintă munca și aici și aici, 2 dintre cele mai haioase reviewuri.

Un comentariu: