marți, 19 iulie 2011

Există viață după Monopoly - Ticket to Ride

Cel de-al treilea episod al acestei serii este firesc să se oprească la unul dintre cele mai vândute jocuri din istorie, un joc cu și despre căi ferate care a adus editurii Days of Wonder o groază de bani. Da, este vorba despre Ticket to Ride, un joc care a cucerit prin simplitatea lui milioane de jucători și care a devenit simbolul jocurilor de jucat cu familia.

În varianta originală a Ticket to Ride, jucătorii trebuie să adune diverse tipuri de trenuri ca să construiască linii de cale ferată între cele mai mari orașe din Statele Unite ale Americii. Cu cât este mai lungă distanța dintre orașe, cu atât jucătorii primesc mai multe puncte. În plus, puncte adiționale se primesc prin îndeplinirea unor trasee foarte lungi, între mai multe orașe. În afară de varianta originală, Ticket to Ride are o serie întreagă de expansiuni și reimplementări pentru a introduce jucătorul pe harta Europei, a țărilor scandinave și chiar a României, într-o hartă realizată de fani.

Harta României, disponibilă pentru download
De ce să joci Ticket to Ride?
1. Este un joc pentru toate vârstele. Așa cum vă spuneam, calitatea numărul 1 a Ticket to Ride este aceea că este potrivit întregii familii, de la cei mici la cei mai în vârstă, toți se vor distra jucându-l.
2. Arată foarte bine. Este un joc colorat și frumos desenat, iar componentele au o calitate deosebită. Este un joc pe care veți fi mândri să-l scoateți pe masă în fața prietenilor.
3. Ai întotdeauna o decizie importantă de luat. Ticket to Ride este un joc care te ține în priză constant și nu te vei plictisi niciodată jucându-l.
4. Fiecare joc este diferit! Trebuie să știți că numărul de orașe existente, de trasee pe care le poți îndeplini și de provocări pe care jocul le ridică face ca Ticket to Ride să fie un joc pe care să-l jucați de zeci sau sute de ori fără a simți că faceți același lucru.
5. Poate fi îmbunătățit constant. Are așa de multe expansiuni, inclusiv unele gratuite, care pot fi printate, încât atunci când vă prinde, vă veți dori măcar câteva.

Ticket to Ride este disponibil în România pe la 160 de lei, atât în ediția cu harta Statelor Unite cât și în ediția europeană, aceasta din urmă fiind mai apreciată de majoritatea jucătorilor. Este un joc potrivit atât pentru un grup de tineri interesați să-și petreacă timpul și altfel cât și pentru o familie care se strânge duminica pentru câteva ore de calitate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu