Mai jos aveți impresiile lui Valentin Dumitriuc despre jocul Bang! The Bullet! , fotografiile aparținând aceluiași autor.
1. Cum ați început să jucați prima dată acest joc?
Am fost invitat într-o seară la un prieten, la o bere și un board-game.
2. Cum se joacă jocul?
La început fiecare trage câte o carte cu un rol și o carte cu o personalitate, cărți care vor stabili în mare parte obiectivele și stilul de joc adoptat. Ca roluri, există șeriful și ajutoarele lui (trebuie să îi elimine pe tipii cei răi), bandiții (trebuie să omoare șeriful) și renegatul (trebuie să omoare șeriful, dar doar după ce a rămas singur cu acesta). Personalitățile conferă niște bonusuri posesorului, cum ar fi posibilitatea de a primi mai multe cărți, sau abilitatea de a fura o carte de la oricine trage în el.
Fiecare jucător începe cu un număr prestabilit de HP (hitpoints, gloanțe pe care le poate încasa, etc) și cărți în mână. Când îi vine rândul, trage câteva cărți din pachet, și apoi poate să joace din mână ce cărți vrea.
Există două tipuri de cărți. Primul, cu efect imediat, se joacă și apoi se pierd (Beer - beau o bere, îmi recuperez 1 HP). Al doilea tip, din momentul plasării lor în fața jucătorului, îi conferă acestuia un avantaj până la sfârșitul jocului sau până când sunt distruse de inamici. Ca exemple, Barrel - o șansă din 4 să nu fii nimerit sau o lunetă care să îți permită să tragi mai departe.
În acest joc contează așezarea jucătorilor, nu oricine poate trage în oricine de la bun inceput. Multe feluri de damage pot fi evitate dacă ai și joci o carte de tip "Missed!", și nu poți trage în mod direct (cu o carte "Bang!") decât într-o singură persoană pe tura ta. Dar asta nu reprezintă o problemă, pentru că poți să îi rănești pe ceilalți trăgând în ei cu tunul, trimițând pe capul lor indieni, să îi provoci la duel, să le furi sau distrugi cărți, iar ei te pot băga la închisoare sau îți pot oferi o surpriză... explozivă - un butoi cu dinamită cu fitilul aprins.
3. Ce vă place la joc?
- Este foarte ușor de învățat și foarte fun raportat la timpul petrecut jucându-l.
- Se poate juca intre 4 si 8 (!!!) jucători. The more, the merrier.
- Este un joc care te tine în priză tot timpul, pentru că în orice moment poți fi atacat sau poți juca rolul decisiv
- Fiecare joc variază foarte mult, atât din punct de vedere al combinațiilor rol-personalitate, cât și din punct de vedere al timpului - între 10 și 40 de minute
- Șeriful trebuie să își dezvăluie rolul de la început, iar ceilalți nu au voie să își arate rolurile, dar au voie și pot încerca să te păcălească că sunt aliați cu tine. Pentru că la început nimeni nu știe sigur care îi sunt aliații, de multe ori păcălelile chiar reușesc, ceea ce oferă jocului complexitate
- Renegatul. Are un rol foarte greu, trebuind să ajute când bandiții, când șeriful, în funcție de desfășurarea jocului, urmărindu-și scopul de a nu se da de gol și a rămâne singur cu șeriful. Reprezintă o mare provocare, și cu atât mai fun.
- Multitudinea de cărți și strategiile care pot fi abordate - pot exista runde în care să nu poți face nimic, dar și runde în care să îi omori pe toți de unul singur și să câștigi jocul.
- Există câteva add-on-uri care aduc elemente noi și care pot schimba destul de mult stilul de joc.
- Sunt momente în care depinzi foarte mult de ce cărți îți vin - deci de noroc.
- Cineva trebuie sa moară primul, cineva al doilea... pentru persoanele care ies rapid dintr-un joc, nu e mereu amuzant. De obicei, la jocul următor, le vezi în ochi dorința de a se răzbuna :)
5. Cui i-ați recomanda jocul ales?
Se învață rapid, e scurt și antrenant. Oricui are la îndemână un grup de 4-5 prieteni și măcar o oră pe care să o dedice distracției.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu