joi, 24 noiembrie 2011

Panic Station - Review de Carmen Preotu - Concurs "România Mare joacă board games"

Cel de-al cincilea review din cadrul concursului România Mare joacă board games de TARABA DE JOCURI și CE JUCĂM? 

În anul 2220, Guvernul a relocat un număr mare de locuitori ai orașului Rain City în coloniile miniere care formau un nou centru de putere în îndepărtatul Sumerius, centrul economic al Galaxiei. S-au creat mici comunități (stații) în care oamenii conviețuiau în pace deși exista o permanentă amenințare extraterestră. Dar… într-o zi…una din stațiile de pe mica planetă numita Recon-6 nu a mai trimis semnale către Pământ și o echipa militară a fost trimisă să investigheze ce se întampla, dar aceasta nu s-a mai intors.


Într-o ultimă încercare de a afla ce se întamplă, guvernul a trimis o echipă militară sofisticată, dotată cu un Android care își adapta acțiunile și comportamentul la cele ale Soldatului care îl controla, formând astfel o echipă care comunica și acționa telepatic.


Ființele cu care aceștia urmau să se confrunte ulterior erau reprezentate de Paraziți, care aveau corpul impenetrabil, dar și capacitatea de a infecta oamenii și a le controla corpul, transformându-i într-o mașină de ucis. Dar, echipa trimisă a găsit o modalitate să distrugă aceste ființe care își făcuseră cuibul pe acesta stație. Singura soluție era găsirea și folosirea unei arme termo-nucleare creată de echipa de cercetare de pe Recon-6. Deci cum să faci față situației când la fiecare pas te înfrunți cu Paraziții și în plus trăiești în permanență cu amenințarea că oricare dintre membrii echipei tale poate fi infectat și te poate ucide? 

Ești în stare să reziști? Dacă răspunsul este da….devino unul dintre membrii echipei militare și ajută la explorarea Recon-6 și distrugerea CUIBULUI. 

Controlează-ți personajele Android și Soldat și îndrumă-le spre victorie. 


Pentru ca înfruntările să fie echilibrate explorează baza și adună echipamentul necesar pentru îndeplinirea misiunii. Dacă găsești locația Cuibului si ai 3 (Cărți) canistre de benzină care să alimenteze aruncătorul de flăcări, câștigi jocul pentru oameni. Dar cum nimic pe lumea asta nu e simplu, unul dintre membrii echipei va fi infectat și va deveni gazdă. El va încerca să infecteze cât mai mulți jucători și să împiedice rasa umană să câștige.


Personajele care se confruntă sunt reprezentate de discuri cu caractere și paraziți. Se vor utiliza cărți: cu caractere, de explorare, de scanare, de căutare, de infectare și o tablă de infectare și 1 zar. Tu vei incepe lupta în camera reactorului.


 Întâi vor acționa paraziții care se vor muta pe tablă și vor ataca echipa. Apoi tu îți vei folosi acțiunile - pentru a explora (intri într-o nouă cameră în care poți fi atacat de un parazit), a te muta (deschizi ușa către o altă cameră folosind puncte de mișcare sau cardul de acces pentru ușile sigilate)...


...și a trage cu arma (Androidul poate împușca un om sau un parazit, dacă are muniție și Soldatul extermină Cuibul cu aruncătorul de foc), a cerceta o locație (care poate deveni un focar de infestare cu paraziți)...


...a activa un computer (folosit pentru a face o scanare a căldurii necesară depistării jucătorilor infectați, deschiderea ușilor securizate sau a locațiilor ascunse) și a-ți vindeca rănile.

Urmărește atent acțiunile celorlalți jucători care te pot păcăli și infecta. Poți să acuzi pe cineva că este infectat pentru a abate atenția de la faptul că tu ești infectat. Seamănă sămânța îndoielii printre membrii echipei dacă ești infectat și aplică strategia dezbină și câștigă :). 

Oamenii vor triumfa dacă cineva distruge Cuibul cu aruncătorul de flăcări și cele 3 canistre cu benzină. Șansele sunt mai mari pentru paraziți dacă aceștia infectează toți oamenii sau dacă singurul om rămas în viață nu mai are Canistre cu benzină. 

PANIC STATION este un joc captivant, plin de situații neprevăzute și de lupte istovitoare cu paraziții. Jucătorii devin paranoici suspectându-se unii pe ceilalți și neavând încredere în nimeni. Este un joc în care strategia se împletește cu trădarea și aplicarea unor tactici psihologice care să ducă la derutarea celorlalți jucători. Ești în stare să îți păstrezi sănătatea mentală în acest Arkham Horror al anului 2220, sau vei ajunge la Azil?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu