joi, 5 iulie 2012

Noutăți despre jocurile românești

Cum cele (deocamdată) 2 edituri de board games din România au intrat în ultimul an într-o febră a lucrului la proiecte noi, încurajați probabil de succesul primului joc modern românesc 100%, Warriors & Traders și apoi de interesul arătat de public la auzul lansării I Am Vlad - Prince of Wallachia, ei bine, pentru asta „Ce Jucăm?” vă aduce cele mai noi informații despre jocurile pe care le au în plan cele 2 edituri.

Așa cum știm de câteva luni încoace, NKSN lucrează asiduu la 2 proiecte. La acest moment, ei se așteaptă ca măcar unul să fie gata pentru lansare la Essen 2012, banii mei fiind pe Exodus: Proxima Centauri, un proiect de suflet pentru Andrei Novac. Iată câteva detalii:


  • Exodus: Proxima Centauri - este următorul joc mare la care lucrează echipa, fiind un joc SF de civilizație pe care noi l-am testat (aici), în variantă beta. Proiectul este foarte ambițios, atât pentru că promite un fundal tematic bine gândit, dar și îmbinarea unor elemente interesante cum ar fi nave upgradabile, tehnologii diverse sau negocieri politice pentru legi intergalactice.
  • Wild Fun West - un joc economic de petrecere cu tematica Vestului Sălbatic care este foarte aproape de finalizare, așa cum v-am arătat în cele 3 articole despre testarea lui (1, 2 și 3). Ultima versiune a jocului este extrem de interesantă și interactivă, fiind vorba de un joc de licitație, care exemplifică diversele modalități de a utiliza acest mecanism pentru a crea interacțiune.

Craiovenii de la RWG tocmai sunt pe cale de a lansa primul lor design, arătosul I Am Vlad - Prince of Wallachia. Jocul a impresionat din prima clipă prin prezentare, așa că nu avem decât să fim interesați de ceea ce mai au ei în stoc. Iată câteva jocuri la care se pare că lucrează, cu avertismentul că toate informațiile de aici pot suferi modificări, fiind vorba de jocuri în stadiul de producție:

  • Naufragium - un joc pe care au ambiția să îl lanseze la Essen 2012 și care, aparent, este în faza de testare. Un joc de strategie și schimb bazat pe mecanismul hex-and-counter specific mai ales jocurilor de război.
  • Unfrozen - un alt joc la care se lucrează și care ar trebui să fie în fază de prototip la Essen 2012. Se pare că se va desfășura într-o lume înghețată populată de creaturi biomecanice. Ni se promit multe miniaturi arătoase și o tematică bine implementată.
  • Let's Pumpkin - un joc de petrecere care i-a prins așa de tare pe cei de la RWG că au pus pauză la tot ce făceau pentru a-l dezvolta. Trebuie să ne așteptăm la un joc de 2-6 jucători, de vreo 30 de minute, cu o tematică absolut haioasă.

Așadar, scena boardgamerească din România arată tot mai bine. În scurt timp, vom fi avut 2 jocuri lansate, cu un design 100% românesc, urmând ca aceste proiecte (și altele, poate) să se concretizeze în următorii ani într-un val nou și, sper eu, proaspăt de jocuri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu