miercuri, 2 noiembrie 2011

Cine ne prezintă jocurile - Board 2 Pieces

Astăzi pe lista de recenzori ai jocurilor voastre preferate vine Ted Alspach, un game designer destul de faimos, dar care a devenit foarte cunoscut datorită seriei lui de benzi desenate Board 2 Pieces. Seria asta reprezintă un mod extrem de amuzant de a aborda multe aspecte din cele mai cunoscute jocuri de societate cu ajutorul personificării unora dintre piese. Normal, Board 2 Pieces a plecat de la cunoscutul meeple, care a luat cele mai diferite forme și culori în seria lui Alspach.


Între personajele lui Alspach vom întâlni piese de Carcassone, Caylus sau Ra, fiecare surprinzând anumite tipuri de gândire și anumite atitudini ale celor mai pasionați board gameri: eurogamer-ul, wargamer-ul, începătorul etc. Iată-i:


Board 2 Pieces a început în 2005, de atunci având o rată bisăptămânală de apariție. Fiecare număr are foarte mult farmec, însă trebuie să recunosc că pentru a înțelege toate poantele e nevoie să fii cât de cât la curent cu aparițiile de jocuri. Seria lui Alspach a trecut și prin Kickstarter, aici, proiectul de a edita 2 volume cu câte 200 de numere primind de 4 ori finanțarea necesară. Ele pot fi cumpărate cu câte 25 de dolari, de aici.

De ceva vreme, cele mai noi apariție din această serie pot fi citite pe site-ul opinionatedgamers.com. Iată cel mai nou număr al Board 2 Pieces:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu