joi, 17 noiembrie 2011

Inside - Sesiune de joc la Ceainăria Tabiet

Sâmbătă seara, după Warriors & Traders, la Ceainăria Tabiet am făcut repejor cu Diana și o sesiune intensă de Inside, un joc pentru 2 jucători al editurii Gigamic (care scoate multe jocuri abstracte, cum ar fi Quoridor), adică un joc din acela cu piese din lemn, puține reguli și care te pune să gândești. Și ce pot să spun decât că ne-a plăcut.


Jocul pornește de la o bază triunghiulară cu spații în care încap cuburi. Fiecare jucător are 13 cuburi în culoarea pe care și-o alege și încă 5 din culoarea adversarului. Pe rând, jucătorii așează cuburi pe baza triunghiulară, cu gândul de a forma o piramidă (tetraedru, pentru cei care au mai dat pe matematică în liceu). Există o regulă mare și lată: când un jucător formează o așezare de 3 cuburi în triunghi (un cuib), trebuie să mai pună un cub, de ce culoare vrea, din cele pe care le mai are adversarul, peste cele 3. Scopul este ca la finalul jocului să ai majoritate de cuburi de culoarea ta pe măcar 2 dintre cele 3 laturi ale piramidei formate.


Cum s-a desfășurat jocul nostru, vă întrebați? Ca în aproape orice confruntare 1 la 1 cu Diana, piesele mele negre s-au intimidat și nu au vrut să se așeze suficient pe laturile piramidei, cât în interiorul lor, unde nu le vedea nimeni ca să le puncteze. Și am pierdut. Jocul a durat cam 10 minute, ceea ce îl recomandă oricând pentru momentele alea în care vă uitați la raftul din Tabiet sau la cel de acasă și nu știți ce să începeți.


Ca impresii, evident că Inside nu pare un joc chiar bine balansat, astfel că mutările din interiorul piramidei sunt evident proaste (fiind o idee bună să le pui acolo pe cele ale adversarului) și mutările de pe colțurile piramidei sunt evident cele mai bune. Dar strategia este dată de construirea de cuiburi, așa cum le-am zis noi, astfel că poate fi uneori o idee bună să îți sacrifici un cub dacă asta înseamnă să poți plasa în interiorul piramidei 2 sau mai multe cuburi ale oponentului.

Cei de la Ceainăria Tabiet au și alte jocuri abstracte și logice de la editura Gigamic pe care le puteți încerca sau cumpăra de la ei, o recomandare în acest sens fiind seara de marți în care ei organizează întâlnirea tematică Logic... e marți!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu