marți, 9 august 2011

Board Game Buzz 9 August

  • Pe principiul „jocurile sunt cu atât mai bune cu cât au o temă mai cunoscută”, Fantasy Flight Games a anunțat un parteneriat cu Lucasfilm Ltd. pentru a edita jocuri din universul Star Wars. Deși nu sunt un fan al acestui univers, trebuie să recunosc că oamenii de la Fantasy Flight Games știu să ne țină cu sufletul la gură cu lansările lor pop. Au anunțat deja 2 jocuri bazate pe filmele lui George Lucas, anume Star Wars: The Card Game, un LCG apropiat de stilul The Lord of the Rings: The Card Game, și X-Wing, un simulator tactic al luptelor dintre navele rebele și cele imperiale.

  • Și dacă tot ziceam de tematică ultracunoscută, iată că mai apare un joc din saga The Lord of the Rings, anume Lord of the Rings: Nazgul, un joc cooperativ în care jucătorii sunt slujitorii lui Sauron și se chinuie să îi împiedice pe enervanții ăia de hobbiți să intre în Mordor. Că doar ați tot jucat de partea lor, nu?
  • Pentru împătimiți, să știți că e foarte aproape lansarea primei extensii pentru surpriza Gosu, numita Gosu: Kamakor, undeva în septembrie anul acesta. Iată cum arată clanul „Dragoon” (alte poze, aici):
  • Și iată și un joc despre care nu auziți în fiecare zi: Organized Chaos. De ce l-am inclus în acest buletin? Pentru că e un „deck-destroying game”, adică un joc în care scopul nu este să acumulezi cărți cu care să câștigi (ca în Dominion), ci un joc în care trebuie să nu rămâi fără cărți niciodată, un alt scopi fiind, deci, să le „arzi” cărțile oponenților. Este cu atât mai interesant cu cât designerii promit o experiență foarte amuzantă, strategică și, în același timp, haotică, de unde și numele. Mai multe detalii, în acest interviu cu unul dintre designeri.

6 comentarii:

  1. Gosu Kamakor se lanseaza in 26 august, nu "undeva în septembrie".

    RăspundețiȘtergere
  2. La momentul când am postat articolul, data de lansare nu era certă. Mulțumim pentru update!

    RăspundețiȘtergere
  3. Data de lansare se stia cu o oarecare precizie de la inceputul lunii iunie - se credea ca va fi 30 august - apoi a fost actualizata in 7 august cu versiunea finala. :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Mulţumim pentru atenţionare, unde am găsit eu ştirea nu era trecută precis data de lansare şi nici nu am considerat atât de important pentru jucătorii români întrucât firmele din România nu primesc stoc în ziua lansării şi nici nu îi văd făcând cozi prin Austria sau ştiu eu ce alte ţări mai răsărite în zilele de lansare.

    Altfel, comentatul anonim are şi el un scop, nu neapărat înţepături nesemnate, ci scutirea utilizatorilor de a se mai loga pe google. Oricum, salutări la Timişoara, reviewere! ;)

    RăspundețiȘtergere
  5. Salutari si voua! Pentru mine chiar e importanta data de lansare a unui joc pentru ca il pot pre-comanda de la un magazin online din Europa (nu neaparat din tara) si imi pot pregati masa si timpul in consecinta. Cum ziceai si tu, incerc sa fac reviews si acum imi doresc sa incep sa vorbesc tot mai mult despre jocurile noi. Intre "undeva in septembrie" si "26 august" e aceeasi diferenta ca intre "mda, va rasfoiesc blogul uneori" si "va citesc cu mare interes". :)

    RăspundețiȘtergere
  6. Atunci pentru tine şi cei câţiva care mai sunt interesaţi de date precise, avem să fim mai scrupuloşi pe viitor. Mulţumim încă o dată de sugestie. :) Spor la jucat!

    RăspundețiȘtergere