miercuri, 3 august 2011

Există viață după Monopoly - Dixit

Unul dintre cele mai tocite jocuri la întâlnirile de board games și unul dintre hiturile absolute ale ultimilor ani în această industrie este jocul despre care vă voi vorbi în acest articol, Dixit. Dixit este un joc care a atras atenția unor categorii de oameni care nu sunt de cele mai multe ori interesați de jocuri de societate, fiind un joc recomandat chiar de unii psihologi pentru a ne îmbunătăți capacitățile de a comunica.


Făcând parte din categoria de jocuri de petrecere, pentru că nu necesită decât niște oameni bine dispuși și dornici de se distra, Dixit este un joc foarte simplu de învățat de către oricine. Jocul presupune ca, la fiecare tură, jucătorii să ia pe rând rolul povestitorului, cel care are rolul de a alege o carte din mâna sa și de a da un indiciu. Ceilalți jucători vor da și ei o carte din mâna lor cât mai apropiată de acel indiciu, cărțile se așează cu fața în sus și apoi jucătorii încearcă să ghicească ce carte a dat povestitorul. Atâta tot! Singurul schepsis este că jocul penalizează indicii prea evidente sau prea vagi prin faptul că dacă toată lumea îți ghicește cartea sau dacă nimeni nu îți ghicește cartea nu primești niciun punct.


De ce să joci Dixit?
1. Este foarte simplu de învățat! Cele câteva rânduri de sus sunt aproape tot regulamentul. Dacă stai să te gândești cât ar dura să explici jocurile de table, whist sau Monopoly, cred că îți dai seama cât de accesibil este Dixit.
2. Se potrivește oricărei vârste! Dixit poate fi jucat în orice configurație, între nepoți și bunici, între copii și părinți sau într-un grup de prieteni. Simplitatea și frumusețea jocului vor atrage pe toată lumea, garantat!
3. Are niște desene foarte frumoase! Multe dintre ele demne de a fi picturi pe pereții caselor voastre, desenele din Dixit sunt gândite să stimuleze imaginația și să ofere cât mai mult celor care caută anumite înțelesuri.
4. Te ajută să înțelegi mai bine cum gândesc unii oameni! În afară de un joc foarte haios, Dixit este și un exercițiu excelent de empatie, stimulând observarea lucrurilor din mai multe perspective.
5. Poate fi jucat de foarte multe ori fără să vă plictisiți! Faptul că desenele de pe cărți au atâtea elemente și că oamenii văd de multe ori diferit lucrurile fac din Dixit un joc rejucabil de foarte multe ori. Mai mult, există deja 2 expansiuni pentru Dixit care aduc atât cărți noi cât și modalități noi de a juca jocul.

Dixit se găsește în magazinele de profil din România la prețuri de ~115 lei. Este un joc recomandabil tuturor, iar cei mai interesați pot găsi o recenzie foarte reușită aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu