miercuri, 31 august 2011

VIDEO Prezentare Troyes

Cum primul nostru efort de a vă prezenta un joc în formă video a avut ceva ecou, în ciuda realizării mai mult sau mai puţin fericite, iată că ne-am încumetat la un al doilea episod din această serie care ne solicită mai mult decât orice altceva. Dar noi credem că efortul a meritat, aşa că poftiţi la Troyes!


Mai jos aveţi şi câteva impresii scrise mai pe larg despre joc. Jocul ne-a fost oferit de prietenii noştri de la Taraba de Jocuri.

Impresii
  • Troyes este un joc complex care te ţine în priză constant. Opţiunile, destul de multe, au o dinamică în funcţie de acţiunile celorlalţi jucători, care te obligă să gândeşti constant la ceea ce e de făcut în continuare.
  • Tematica, deşi aparent banală, este frumos aplicată pe mecanisme. Am simţi dezvoltarea oraşului medieval, participarea jucătorilor la viaţa oraşului prin rezolvarea evenimentelor neprevăzute, prin construcţia catedralei sau prin angajarea diverşilor acoliţi de pe cărţile de activităţi. Relaţii de putere, bani şi faimă, toate în Troyes.
  • Hazardul reuşeşte să adauge farmec jocului, nu să-l strice. Nu e o strategie rece, cu totul la vedere, dar norocul este foarte frumos mitigat de acţiunile numeroase, de opţiunea de a cumpăra zaruri şi de posibilitatea de a modifica zarurile date prin cedarea de puncte de faimă.
  • Numărul limitat de resurse (6 zaruri din fiecare culoare) face ca bătaia pe ele să fie foarte mare. Jocul oferă foarte multe căi de interacţiune între jucători, de la furtul de zaruri, la expulzarea de omuleţi de pe clădirile principale. Este însă remarcabil de bine echilibrat încât fiecare acţiune ce afectează un jucător are un cost destul de mare.
  • Troyes reuşeşte, în fine, să arate că eurogame-urile în general şi mecanismul de plasare de lucrători, în particular, mai au multe de spus în industria jocurilor de societate.
Troyes poate fi găsit la promoţie în oferta TARABA DE JOCURI.

2 comentarii:

  1. Salut, interesant filmuletul, pe primul l-am ratat. Imi place vocea si dictia dar melodia de pe fundal mi se pare ca este cam tare. Mi-ar placea tare mult daca volumul ar fi mai scazut.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumim de aprecieri! Intr-adevar, l-am lasat pe francez sa ne cante cam tare poate, dar cred ca se intelege tot ce spun. Primul filmulet este o incercare ceva mai slaba, dar poate fi gasit aici: http://www.ce-jucam.ro/2011/06/video-prezentare-componente-lord-of.html

    RăspundețiȘtergere