miercuri, 24 august 2011

Există viață după Monopoly - Dominion

O altă revelație a ultimilor ani, Dominion se abate puțin din linia jocurilor prezentate până acum la „Există viață după Monopoly”. Se abate pentru că este un joc acceptat de mulți în categoria jocurilor mai serioase, însă asta nu trebuie să vă descurajeze nicicum, Dominion nu este nici un joc greu de învățat, nici plictisitor. Unul dintre cele mai bune jocuri ale anului 2008, jocul de față vă va introduce într-o lume medievală în care seniorii se bat să câștige putere și influență.


Dominion (a nu se confunda cu Domino) este un joc de cărți. Nu cu cele 52 de cărți din tipul clasic, ci vine cu 500 (da, 500) de cărți speciale, dar nu unice, care sunt atât rezistente cât și frumos desenate și colorate. Dominion este un joc în care jucătorii vor trebui să folosească o parte din cărțile cu care încep, care au rol de bani, pentru a-și cumpăra alte cărți cu puncte și diverse bonusuri. Practic, pachetul de cărți de la câțiva bănuți și câteva cărți cu teritorii crește spre final destul de mult, simulând creșterea puterii seniorului în pielea căruia vă spuneam că vă aflați.

Câteva dintre cărțile din joc

De ce să joci Dominion?
1. Îl puteți juca de zeci de ori fără să vă plictisiți! Chiar credeați că cele 500 de cărți sunt degeaba? Într-un joc jucați doar cu ceva mai mult de o treime din cărțile disponibile, restul de cărți fiind lăsat pe dinafară. Însă la jocul următor vă puteți alege alte cărți cu care să jucați, numărul de astfel de combinații fiind imens.
2. Este prietenos cu jucătorii noi! Cum v-am zis deja, Dominion nu poate fi numit un joc simplu, însă un jucător mai experimentat îl poate explica unui jucător nou în 5 minute, rămânând ca jucătorul nou să descopere cele mai bune strategii și combinații ascunse ale jocului.
3. Arată foarte bine! Acum e de așteptat ca atunci când dai peste 100 de lei pe un joc să primești un produs nu numai bun, ci și arătos. Dominion este exact așa, are un aer medieval foarte frumos impus de variatele desene de pe cărți.
4. Este rapid și vă va face să începeți unul nou imediat! Da, Dominion poate crea dependență, iar faptul că nu veți obosi cu orele în fața lui, ca la alte jocuri, și că îl veți termina în câteva zeci de minute îl face un joc excelent pentru foarte multe situații.
5. Poate fi îmbunătățit constant! Există nu mai puțin de 5 extensii pentru acest joc, dintre care una, Dominion: Intrigue poate fi jucată separat. Singura problemă va fi să vă hotărâți cu ce cărți să jucați din miile de cărți disponibile în total.

Dominion poate fi găsit în România doar în limba engleză deocamdată la magazinele de profil la un preț care nu trece de 150 de lei. Extensiile variază între 100 și 150 de lei și introduc foarte multe cărți pe care le puteți folosi împreună cu cele originale.

Pentru cei interesați de o prezentare mai detaliată, puteți găsi una aici pe blog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu