luni, 30 mai 2011

Top 5 cele mai frumoase piese pentru primul jucător

Dacă acum vreo 2 săptămâni vă spuneam câteva dintre cele mai haioase reguli pentru stabilirea primului jucător, ei bine, de data asta vă vom arăta câteva dintre cele mai frumoase, haioase, extravagante, într-un cuvânt, deosebite, piese pe care le-am văzut în jocuri, pe viu sau pe BGG.


Vreau să vă spun doar că piesa pentru primul jucător - unde există, desigur - este cel mai dorit component din orice joc. Toată lumea se luptă pentru a o obţine, prin rugăminţi, ameninţări sau puneri în aplicare a ameninţărilor, de aceea maiestuozitatea piesei este cu siguranţă un lucru de dorit. Iată-le, deci, pe cele mai frumoase:

1. Pe primul loc nu am putut să nu pun altceva decât o piesă inspirată din meeple-ul de Carcassonne. Este vorba despre piesa care indică primul jucător în jocul CitadelsPriviţi, doamnelor şi domnilor, meeple-ul cu coroană şi pelerină! Ce poate fi mai frumos decât să fii rege peste meeples?

2. Nu ştiu dacă despre următorul domn desenat pe piesa adresată primului jucător din Stone Age se poate spune că arată regesc. Asta doar pentru că pe atunci nu prea exista noţiunea asta. Dar băiatul cu siguranţă are atitudinea că el este şeful peste trib. Ceea ce nu poate fi mai adevărat.
3. Pentru cei care au crescut (și) cu desenele Disney, cocoșatul de la Notre Dame o să le aducă aminte imediat de hidosul simpatic din desene. Cei mai citiți s-ar putea să și-l amintească din romanul lui Victor Hugo. Și cei mai pasionați dintre jucătorii de board games o să-l observe pe cel care este desenat pe piesa pentru primul jucător din jocul Notre Dame.

4.  Poate unul dintre cele mai sugestive componente pentru primul jucător, inelul din Lord of the Rings nu poate fi decât o alegere facilă pentru cel care a gândit piesele pentru acest joc. The one ring to rule them all of the other players, poate?

5. În fine, locul 5 este ocupat de cea mai malefică piesă simpatică - sau cea mai simpatică piesă malefică - cea pentru primul jucător din jocul Dungeon Lords. Prin zâmbetul lui răutăcioso-voios, această componentă are și rolul de tie-breaker.

În afară de aceste 5 jocuri aveți mai jos 2 mențiuni speciale pentru 2 jocuri care fac în mod special onoare componentelor pentru primul jucător. Acestea sunt:

- Agricola. Probabil vă întrebați cum o piesă așa simplă și urâtă a ajuns pe această listă. Ei bine, trebuie să știți că „silozul” galben din Agricola este cea mai falnică și râvnită piesă din întregul pachet de componente în orice joc. Dintr-un pachet plin de cuburi albe, negre sau maronii, „silozul” galben să fiți siguri că iese în evidență. Glumesc, desigur. Long live Agricola homemade goodies!

- Start Player. Despre jocul care încearcă să rezolve dilema „cine să înceapă jocul” numai de bine. Mai ales că vine cu cel mai cool meeple pe care îl poți găsi în toate jocurile de societate.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu