miercuri, 18 aprilie 2012

Editurile de jocuri - Z-Man Games

Una dintre cele mai prolifice și mai cunoscute edituri de board games, Z-Man Games este o editură americană de jocuri ce s-a născut în anul 1999, lângă New York. Deși numele editurii pare mai degrabă din cultura gangsta, iată că numele vine de la fondatorul Zev Shlasinger, un evreu. Din 2011, editura este deținută de Filosofia Games, o companie canadiană.


Lansarea editurii din 1999 a fost legată de încercarea de a reedita Collectible Card Game-ul Shadowfist, un joc din 1995, relansare care se pare că i-a încununat pe americanii noștri de succes. Astfel că au continuat și iată cum în zilele noastre sunt una dintre cele mai prolifice edituri de board games. Dar Z-Man nu publică numai board games, ci și card games sau RPG-uri (live, nu virtuale).

Câteva dintre cele mai notabile jocuri lansate sub sigla Z-Man Games:
  • Agricola, unul dintre cele mai cunoscute jocuri europene, capodopera lui Uwe Rosenberg, în care luați frâiele unei ferme din Evul Mediu târziu pentru a o dezvolta cât mai armonios.
  • Pandemic - Un etalon pentru jocurile cooperative și jocul care a pornit o adevărată explozie a acestui gen, în care jucătorii sunt o echipă de experți care încearcă să găsească antidot pentru o serie de virusuri care amenință să distrugă planeta.
  • Tales of the Arabian Nights - Cel mai apreciat joc de storytelling, un joc care te transportă în frumoasa lume a celor 1001 de nopți.
  • Ora et Labora - Unul dintre hiturile anului trecut, un alt joc semnat de Uwe Rosenberg în care, de data această, jucătorii dezvoltă armonios o mănăstire din Evul Mediu.
Cei care doresc să rămână la curent cu noutățile din curtea Z-Man Games, puteți arunca un ochi pe newsletterul lor (la care vă puteți înregistra pe Google Group-ul Z-Man Games și accesibil și pe site-ul lor). În el găsiți detalii despre noutățile lor, dar și despre jocuri mai vechi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu