marți, 17 aprilie 2012

Board Game Buzz 17 Aprilie

  • Întrucât industria board games trebuie să se miște odată cu și mai ales în urma celei de film, iată că Fantasy Flight Games au anunțat expansiunea The Hobbit: Over Hill and Under Hill pentru îndrăgitul LOTR: The Card Game. Expansiunea vine cu 3 noi scenarii care îl au în centru pe Bilbo Baggins, scenarii care, însă, nu sunt bazate pe filmele lui Peter Jackson care urmează să apară, ci pe cartea originală. Expansiunea aduce un nou tip de carte, comorile, care trebuie descoperite și pot fi apoi folosite și în celelalte scenarii, iar Bilbo Baggins este un erou central al scenariilor, moartea lui ducând la pierderea scenariului. Când s-o așteptăm? În trimestrul 3 din anul ăsta.

  • Tot Fantasy Flight Games ne aduce anul ăsta o reeditare (prima în limba engleză) a unui joc din 2009, Ugg-Tect. E vorba de un joc de petrecere, total neserios, în care jucătorii se străduiesc să ridice structuri primitive. Însă și limbajul lucrătorilor este primitiv, așa că jucătorii se vor conforma doar la o comunicare formată din gemete și mârâieli. A, dacă nu v-am convins, aflați că jocul va veni cu o bâtă pe care o veți folosi pe ceilalți jucători.
  • Editura Moonster Games a anunțat pentru anul acesta o nouă variantă a succesului GOSU, numit, simplu GOSU2. Aparent, designerii au simțit nevoia unor modificări a jocului de bază, în sensul de a-l face independent de limbă (textul de pe cărți va fi înlocuit de simboluri), va avea o altă structură a clanurilor, o nouă abilitate („link”) și nu va mai avea jetoane de activare. Ce vor însemna schimbările nu prea e clar, dar editura a promis regulamentul peste o lună.
  • Ce de-al doilea stoc de Eclipse va sosi în luna iunie a acestui an în magazine. Diferențe nu vor fi prea multe fată de prima versiune, în afară de câteva corecturi necesare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu