marți, 6 decembrie 2011

Noutăți de la Lex Hobby Store, decembrie 2011

Prietenii de la Lex Hobby Store nu se mai opresc din a-și diversifica jocurile de pe rafturile lor că au pentru voi o nouă listă de noutăți, numai jocuri unul și unul. Iată-le:

Yggdrasil
Jocul Yggdrasil este un joc cooperativ în care jucătorii sunt diverși zei mitologici: Odin, Thor, Tyr, Furey, Heimdall și Frejya. Monștrii, lupul Fenrir, gigantul șarpe Jormungand și alți inamici vin spre Asgard anunțând distrugerea copacului Yggdrasil. Jucătorii trebuie să reziste forțelor întunericului.

Pe tură, un jucător trage o carte inamică, ce corespunde uneia din cele 6 tipuri. Counter-ul corespunzător se mută un spațiu în față spre Asgard și se aplică diverse efecte. După, jucătorul poate face 3 acțiuni dintr-un set de 9.

Fiecare jucator va avea in functie de zeul ales puteri unice, care ii va da voie sa faca unele actiuni mai bine decat restul.

Regele Robert Baratheon este mort și pământurile din Westeors sunt pline de lupte.

În a doua ediție a board game-ului A Game of Thrones: The Board Game, 3 până la 6 jucători iau rolul caselor din The Seven Kingdoms și se luptă pentru controlul Iron Throne folosind diplomația sau prin război. Vei câștiga prin forță, prin vorbe cu subînțeles sau prin adunarea populației de partea ta?

La începutul jocului fiecare jucător primește o armată de Footman, Knight, Siege Engine și Ship units precum și un set de tokene de ordin și alte componente. 

Fiecare rundă a jocului este compusă din 3 faze: The Westeros Phase, the Planning Phase și the Action Phase.

Războiul continuă să distrugă continentul Terrinoth. Fiecare națiune știe că nu poate încetini trecerea timpului sau armatele inamicilor fără ajutor. Și peste toate știu că războiul nu este gata...


Banners of War este o extensie pentru board game-ul Runewars, jocul de cucerire, aventură și fantasy. Adaugă noi unități armatei, eroi pentru a le conduce și aplică noi tactici.


Cu 8 noi tipuri de unități - două pentru fiecare facțiune - îți poți customiza armatele ca niciodată. Noi cărți de dezvoltare te lasă să faci upgrade la unități și să cumperi abilități specifice facțiunilor.

Board game-ul Puerto Rico: Anniversary Edition este o ediție limitată specială, ce sărbătorește 10 ani de la lansarea jocului Puerto Rico.

Modul de joc e la fel ca al originalului. Include două extensii lansate separat, clădiri noi ce au fost lansate în 2002 în Spielbox și extensia Nobles.

Jocul are componente complet redesenate și artwork nou. Dublonii din carton sunt acum din metal. Tile-urile de building sunt acum ilustrate și sunt din material gros.


În boardgame-ul Kingdom Builder, jucătorii își creează propriile regate construind așezări și încercând să aibă cei mai mulți bani la sfârșitul jocului.

Există 9 tipuri de teren pe hartă, incluzând locații și castele. Pe tură, un jucător joacă cartea lui de teren și își construiește 3 așezări. Dacă e posibil o așezare trebuie construită lângă una deja existentă. Dacă construiește lângă o locație, jucătorul poate "rezerva" un hex pentru tura viitoare. 

Construind lângă un castel, jucătorul va câștiga bani la finalul jocului, dar cei mai mulți bani vor fi câștigați dacă duce la capăt cerințele cărților de scor. Un joc se joacă cu 3 astfel de cărți din 10 ce vin în joc.

2 comentarii:

  1. incredibil cat de bine arata Puerto Rico, aproape ca-mi pare rau ca l-am luat in editia normala :)

    RăspundețiȘtergere
  2. E foarte adevarat, si noi ne gandeam cand punem bani deoparte pentru editia asta. Costa mai mult de dublu, dar arata asa cum ar fi trebuit sa arate jocul asta de la inceput.

    RăspundețiȘtergere