marți, 6 decembrie 2011

Există viață după Monopoly - Blokus

Sunt sigur că toată lumea știe jocul de Tetris. Mai ales cel de pe consolele 9999 Brick Games, care au înfrumusețat copilăriile multora dintre noi. Dar poate că nu mulți știți că Tetris poate fi jucat în maxim 4 jucători, prin intermediul jocului de societate Blokus. Bine, exagerez puțin, dar să știți că acest joc de societate a fost inspirat profund de vechiul Tetris.


Cum se joacă?
În Blokus, totul începe cu o tablă pătrată, cu spații pentru piesele pe care trebuie să le mânuiți, aceleași pentru fiecare jucător, dar diferite între ele, cam ca la Tetris. Fiecare jucător începe dintr-unul din cele 4 colțuri. Scopul jocului este ca, atunci când nimeni nu mai are spațiu să așeze piesele, să ai cele mai puține bucăți în mână. Cât de simplu poate să sune asta?


De ce să joci Blokus?
1. Este un joc extrem de simplu de învățat. Acum serios, nu știu la ce alt joc am mai explicat în 3 rânduri cum se joacă.
2. Este potrivit pentru orice vârstă. Oricine îl poate învăța imediat, oricine îl poate juca la fel de repede, pentru că la Blokus totul este în fața ta, inclusiv modalitatea de a câștiga.
3. Este surprinzător de interactiv. Tabla este într-atât de mare încât să reușiți să puneți majoritatea pieselor, însă cu mișcări meșteșugite puteți fi sabotat de către adversarii care știu ce mai aveți de pus pe tablă.
4. Este foarte rapid. Nu are cum să dureze mai mult de 20-30 de minute, ceea ce îl face excelent pentru orice moment al zilei sau al sesiunii voastre de board games.
5. Este intens. Mai ales spre final, când spațiile de pe tablă se vor fi împuținat semnificativ, lupta pentru plasarea pieselor devine crâncenă.

Jocul de Blokus este independent de limbă, dar manualul și cutia le veți găsi doar în limba engleză în magazinele de profil, la un preț în jurul a 125 de lei. Este un dar excelent pentru sărbători!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu