luni, 12 decembrie 2011

Ce facem cadou de Crăciun? - Partea I - Jocuri sub 100 RON

Cum Crăciunul se apropie cu pași repezi și cu toții suntem în febra cumpărăturilor de Moș, m-am gândit că pentru voi, cei mai pasionați dintre board gameri, nu ar fi deloc rea o listă cu cele mai interesante jocuri pe care le puteți cumpăra din România. O să încep astăzi cu lista pentru cei cu cel mai restrâns buget, adică jocurile sub 100 RON (în ordinea crescătoare a prețurilor).


Cu 100 de RON, surprinzător, puteți face cadou câteva jocuri foarte-foarte interesante, însă dacă vreți un cadou cu care să provocați uimire, așteptați articolele cu jocuri ceva mai scumpe. Iată-le, deci, pe cele mai bune jocuri ieftine:

No Thanks! ~ 40 RON
No Thanks! este un joc foarte simpatic de licitație, numai că lucrurile sunt aici gândite invers - fiecare jucător trebuie să liciteze pentru a nu rămâne cu cărțile din joc, cel care nu mai licitează fiind cel care e obligat să ridice cartea. Este un joc pentru 3-5 jucători excelent pentru umplut timpii morți, dar poate fi și genul de joc pe care nu îl mai puneți deoparte. Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? și BoardGameGeek.

 Famiglia ~ 50 RON
Un joc de Friedemann Friese (autorul Rețelei Energetice), Famiglia este un joc de cărți pentru 2 jucători în care lupta se dă, practic, pentru a deveni il capo di tutti capi. Pentru cei care n-au văzut filme cu mafioți, vreau să spun că veți lua frâiele unei mafii italienești din Statele Unite și veți încerca să recrutați cei mai buni și mai periculoși gangsteri de pe străzi înaintea oponentului. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Mr. Jack Pocket ~ 55 RON
Mr. Jack și Mr. Jack in New York sunt 2 dintre cele mai apreciate jocuri de deducție în care 2 jucători îi insuflețeau pe Jack Spintecătorul și Inspectorul care îl urmărea într-un joc în jurul cozii despre strângerea de informații și discernerea căror informații să dai crezare. Pe aceeași linie, Mr. Jack Pocket este un joc mai micuț și mai portabil care introduce jucătorii în aceeași atmosferă intensă în care Jack trebuie să îl inducă în eroare pe polițist până la sfârșitul jocului, iar polițistul trebuie să vadă prin perdeaua de fum a criminalului. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Battle Line ~ 65 RON
Un adevărat clasic, Battle Line este un joc pentru 2 jucători care împrumută mecanisme din poker pentru a simula o luptă pentru drapele de luptă din Roma Antică. Este un joc de cărți în care jucătorii se bat pentru a strânge 5 din cele 9 drapele pe care le pot câștiga etalând cea mai bună mână, în sensul jocului de Poker. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Skull & Roses ~ 70 RON
Skull & Roses este un joc de bluffing ce se folosește de licitație pentru a furniza o atmosferă extrem de intensă similară cu jocurile de noroc. Este un joc care se poate juca în 3-6 jucători, include eliminare de jucători, deci este genul de joc pe care îl puteți juca pe viață și pe moarte în grupul vostru de prieteni. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.


Saboteur 2 ~ 85 RON (joc complet) sau 50 RON (extensie)
Într-o lume în care piticii mineri se chinuie să sape după aur, normal că vor exista câțiva care să se opună (poate or folosi ciaunuri?). Așa stau lucrurile în lumea Saboteur 2, un joc de petrecere pentru de la 2 la 12 jucători în care piticii vor lucra în echipe pentru a ajunge la mult-râvnitele pepite. Este vorba aici de un joc de roluri, în care jucătorii vor îndeplini diferite funcții, cele mai importante fiind a ascunșilor sabotori al căror scop va fi, evident, să încurce. Saboteur 2 aduce foarte multe îmbunătățiri față de jocul original care să îl facă să merite banii voștri chiar dacă îl aveți pe primul. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Ricochet Robots - ~90 RON
Ricochet Robots este și va rămâne, probabil pentru mulți ani, o alegere la mintea cocoșului atunci când ai de ales un board game pentru începători. Nu este nicidecum un joc care să te uimească cu calitatea componentelor, dar este un joc bun pentru stimulat memoria și gânditul sub presiune. Foarte recomandat grupurilor mari pentru că se poate juca în orice număr. Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? (aici și aici) sau pe BoardGameGeek.

Gosu ~90 RON
Gosu este un joc de cărți pentru 2-4 jucători (dar cel mai bine se joacă în 2) în care 5 facțiuni de goblini sunt în război. Scopul jucătorilor este să gândească tactic și să construiască cea mai mare și mai puternică armată de goblini. Un joc care arată foarte bine. Foarte recomandat jucătorilor care au jucat Magic: The Gathering înainte. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Carcassonne ~ 95 RON
Nu avea cum să lipsească din acest top regele Carcassonne, un joc care merită fiecare bănuț pe care îl dați pentru el. Dovada stă în faptul că milioane de oameni din întreaga lume joacă acest joc despre construirea și dezvoltarea cetății franceze Carcassonne. Un joc foarte ușor de învățat ce poate fi jucat în 2-5 jucători și care are numeroase expansiuni. Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? și BoardGameGeek.

(Va urma...)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu