miercuri, 14 decembrie 2011

Ce facem cadou de Crăciun? - Partea a II-a - Jocuri între 100 și 200 RON

Crăciunul se apropie cu pași repezi, sunt sigur că majoritatea deja vă gândiți la sarmale, piftii și diverse alte bunătățuri, dar stomacul ăla trebuie și odihnit, așa că astăzi continuăm seria de jocuri recomandate pentru voi în perioada sărbătorilor. Pentru cadouri sau pentru a vă delecta voi, împreună cu prietenii ori familia, iată 10 jocuri între 100 și 200 RON pe care să le aveți în vizor pentru cumpărat de sărbători, în ordinea crescătoare a prețurilor:


Dixit Odyssey ~110 RON
Dixit este un joc cum nu mai există altul pentru că ține mai mult de psihologie și comunicare, decât de strategii complexe. Este un joc în care jucătorii își dau indicii și trebuie să ghicească ce carte se potrivește cel mai bine acelor indicii, dar și să îi inducă pe ceilalți în eroare cu propriile cărți. Este un joc care se tocește prin Ceainăria Tabiet de atâta jucat pentru că foarte mulți îl preferă în grupul lor. Iar continuarea Dixit Odyssey aduce multe inovații, cum ar fi jocul în echipă sau jocuri în maxim 12 jucători. Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? (aici și aici) și BoardGameGeek.

Coloniștii din Catan ~115 RON
Din acest top nu putea lipsi poate cel mai jucat și apreciat joc al tuturor timpurilor, deja bătrânul Coloniștii din Catan, care a ajuns la a doua ediție în limba română. Este jocul preferat și al majorității board gamerilor români, de aceea nu poate fi decât un cadou excelent pentru Crăciun, pentru un începător într-ale jocurilor. Pentru cei care nu știu deja, în Coloniștii este vorba despre colonizarea insulei Catan și folosirea cât mai cu cap a resurselor pe care insula le oferă. Are multă interacțiune între jucători și un grad mare de rejucabilitate. Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? (aici și aici) și BoardGameGeek.

Qwirkle ~125 RON
Jocul anului 2011 în Germania, Qwirkle este un joc abstract care combină mecanisme din Scrabble și Rummy pentru un joc foarte antrenant. Jucătorii trebuie să așeze piesele cu simboluri colorate în formații care să le ofere cât mai multe puncte cu gândul la jucătorii care ar putea să profite de pe urma formațiilor lor, continuându-le. Este un joc pentru 2-4 jucători care poate fi găsit în limba română în magazinele de profil. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Blokus ~125 RON
Jocul de societate Blokus este transpunerea pe tablă a jocului de Tetris. Jucătorii au un anumit număr de piese, fiecare aceleași, pe care trebuie să le înghesuie pe aceeași tablă, în încercarea de a-i bloca pe alții și de a rămâne cu cât mai puține piese în mână. Este un joc abstract extrem de ușor de învățat, pentru orice vârstă. Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? și BoardGameGeek.

Puerto Rico ~145 RON
Un adevărat clasic în viață, jocul Puerto Rico este jocul care nu ar trebui să lipsească din colecția niciunui pasionat de jocurile complexe de strategie. Considerat de mulți unul dintre cele mai bune jocuri din istorie, în Puerto Rico jucătorii se bat pentru colonizarea și dezvoltarea insulei cu același nume, încercând să construiască un lanț complet de producție și rafinare a diverselor resurse (tutun, cafea, zahăr etc.). Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? și BoardGameGeek.

Stone Age ~150 RON
Cu Stone Age intrați în pielea conducătorilor de trib din Epoca de Piatră și veți înfrunta provocări legate de dezvoltarea tehnologică a tribului vostru, dar și a nevoilor de bază, ca hrana sau acoperișul deasupra capului. Stone Age este un joc de strategie pentru întreaga familie, suficient de simplu pentru a plăcea tuturor, dar suficient de complex pentru a nu părea că deciziile luate nu sunt suficient de importante. În plus, este un joc extrem de arătos. Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? și BoardGameGeek.

Ticket to Ride: Europe ~160 RON
Seria Ticket to Ride este una dintre cele mai prolifice și cele mai apreciate serii de jocuri de mulți ani încoace. Iar cel mai echilibrat și apreciat exponent al acestei serii este Ticket to Ride: Europe, un joc în care jucătorii se luptă pentru a dezvolta cea mai lungă rețea de căi ferate din Europa, conectând cele mai importante orașe de pe hartă. Este un joc foarte simplu de învățat pentru 2-5 jucători care, datorită faptului că arată așa de bine va atrage pe oricine instant. Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? și BoardGameGeek.

7 Wonders ~160 RON
7 Wonders este ceea ce se poate numi o revelație pentru că este un joc care a luat prin surprindere categorii întregi de jucători prin succesul lui fulminant. Este un joc de civilizație ușurel, care poate fi jucat în 2-7 jucători și în care jucătorii se vor bate pentru a dezvolta o națiune cât mai puternică și de a construi una din cele 7 Minuni ale lumii. Este vorba de un joc de cărți foarte arătos care strălucește mai ales datorită faptului că este rapid și concentrat. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Small World Underground ~180 RON
Continuarea binecunoscutului Small World, Small World Underground ne invită, ei bine, în subteran, unde rasele imaginate de producători, care mai de care mai amuzante și mai ciudate se luptă pentru a supraviețui în spațiul mic și închis. V-am recomandat continuarea primului joc pentru că ne-a dat impresia unui joc mai frumos închegat și cu mai multe opțiuni de a-l juca. Dacă îl aveți deja pe primul, nu e nicio problemă, ele pot fi combinate fără griji cu ajutorul extensiei gratuite Tunnels. Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? și BoardGameGeek.


Battlestar Galactica ~190 RON
Un joc recomandabil atât pasionaților de serialul SF pe care este bazat, cât și celor care nu l-au văzut, jocul de societate Battlestar Galactica este extrem de apreciat printre jucătorii de cooperative. Este un joc în care jucătorii de la masă lucrează în echipă pentru a supraviețui atacurilor și sabotajelor inamicilor Cyloni, mai ales că printre jucători vor apărea trădători care le vor face jocul acestora sub anonimat. Un joc despre trădare, neîncredere și luptă pentru supraviețuire pentru 3-6 jucători. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu