sâmbătă, 17 decembrie 2011

Ce facem cadou de Crăciun? - Partea a III-a - Jocuri peste 200 RON

Ho-ho-ho! Mai avem doar o săptămână până vine Moșu' așa că nu vă puteam uita cu lista celor mai interesante alegeri din sfera jocurilor pe care să le puneți sub brad pentru cei dragi sau, cine știe?, pentru voi, toate peste 200 RON. Este vorba de jocuri serioase, care merită fiecare bănuț dat pe ele, strălucind prind sute de componente calitative și rezistente.


Un lucru trebuie spus - lumea jocurilor de societate este așa de variată că nu e cazul niciun moment să vă opriți la jocurile din aceste liste. Așa că faceți-vă de cap! Iată și alegerile noastre, în ordinea crescătoare a prețurilor:

Warriors & Traders ~ 200 RON
Ne fălim din nou cu jocul realizat de Andrei Novac și echipa lui, Warriors & Traders, un joc în care luați în mâini frâiele unei națiuni din Europa Evului Mediu și vă veți bate pentru cucerirea cât mai multor provincii și, în final, pentru unirea tuturor provinciilor acelei națiuni. Un joc pentru 2-6 jucători despre dezvoltare culturală și „neatârnare” în fața unor cotropitori de toate culorile. Sigur, un mare plus - se poate juca cu România! Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? sau BoardGameGeek.

Memoir '44 ~ 200 RON
Cu Memoir '44, jucătorii au șansa să se întoarcă în timp și să decidă soarta unora dintre cele mai importante bătălii din cel de-al Doilea Război Mondial. Vom lua parte la 15 scenarii diferite care ne vor testa abilitățile tactice în a folosi diverse trupe, dar și mediul înconjurător, într-un joc nu extraordinar de complex, dar foarte interesant pentru 2 jucători. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Cyclades ~ 200 RON
Cyclades este unul dintre cele mai arătoase jocuri din ultimii ani, lucru care i-a atras pe mulți. Însă nu este vorba doar de asta, fiind și un joc foarte interesant care ne transpune în Grecia Antică în care dacă nu câștigai bunăvoința zeilor, erai un om mort. Despre asta este vorba în Cyclades, un grup de insule în care jucătorii vor încerca să fie primii care reușesc să construiască 2 orașe. Un joc pentru 2-5 jucători. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Twilight Struggle ~ 215 RON
Twilight Struggle nu este un joc pentru oricine, dar este un joc care merită încercat măcar de toată lumea pentru că este unul dintre cele mai apreciate din istorie. Este un joc care recreează istoria Războiului Rece, un război atipic și o perioadă extrem de tensionată, în care soarta omenirii atârna de un fir de ață sau, mai exact, de apăsarea unui buton. Este un joc pentru 2 jucători în care unul va conduce Uniunea Sovietică, iar celălalt Statele Unite, țări care se vor bate pentru a câștiga influență în țările lumii. Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? și BoardGameGeek.

Chaos in the Old World ~ 220 RON
Cum am încercat să includem aici jocuri de toate felurile, trebuie să vă prezint și acest joc atipic și extrem de apreciat. În Chaos in the Old World, cei 3 sau 4 jucători sunt niște zei care pot fi atât de malefici pe cât au limite în imaginație, întrucât au capacitatea de a modela terenul, de a conjura diverse abominații și de a se lupta cu acoliții celorlalți zei. Mai mult, fiecare zeu este total diferit, fiind vorba de un joc asimetric și totuși, destul de echilibrat. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Sid Meyer's Civilization - The Board Game ~ 220 RON
Cel mai arătos reprezentant al jocurilor de cilizație, Civilization este un joc inspirat masiv din seria de pe PC a lui Sid Meyer. Este un joc în care ni se oferă libertate absolută în a ne dezvolta o națiune de la 0, națiune care să se dezvolte pas cu pas și să câștige lupta cu celelalte națiuni fie pe cale militară, fie cultural, fie economic, fie tehnologic. Un joc pentru 2-4 jucători. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Agricola ~ 230 RON
Despre Agricola v-am zis de foarte multe ori că este unul dintre jocurile noastre preferate. Deși stăm la bloc, ne place foarte mult agricultura de pe carton, așa cum a imaginat-o designerul Uwe Rosenberg. Fiecare jucător primește în grijă o familie de 2 adulți și un teren cu 2 camere construite. El va trebui să își dezvolte ferma cât mai echilibrat pentru a câștiga competiția cu celelalte familii. Desigur, va trebui să aibă grijă ca familia lui să fie mereu hrănită, jocul implicând multe decizii dificile. Mai multe detalii, pe Ce Jucăm? și BoardGameGeek.

A Game of Thrones - Second Edition ~ 240 RON
Atât pentru fanii serialului HBO, cât și pentru cei ai seriei de romane pe care sunt bazate ambele produse, reeditarea jocul A Game of Thrones nu poate fi decât îmbucurătoare. De la 3 la 6 jucători vor lua frâiele unei dintre marile familii din Westeros pentru a se lupta cu ceilalți pentru controlul Tronului de Fier cu ajutorul diplomației sau al războiului. Ediția nouă aduce atât îmbunătățiri grafice, cât și noutăți care să completeze jocul original. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Through the Ages: A Story of Civilization ~ 250 RON
Cel mai îndrăgit joc de civilizație este creația cehului Vlaada Chvatil, un joc monstru care pune jucătorii în situația de a-și dezvolta multilateral națiunea pe care o conduc. Cei 2-4 jucători vor trebui să creeze și să acumuleze cât mai multă cultură. Un joc foarte complex pe care ar trebui să-l încerce oricine. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.

Mansions of Madness ~ 300 RON
Pentru pasionații de jocuri extrem de frumos lucrate, Mansions of Madness vine ca o mănușă. Situat în universul lui H.P. Lovecraft în care mai activează mult mai cunoscutul Arkham Horror, jocul de față împarte cei 2-5 jucători în 2 tabere - unul este The Keeper, cel care va controla monștrii și puterile malefice din joc, iar ceilalți jucători vor lucra în echipă în tentativa de a investiga manifestațiile paranormale. Un joc în care imaginația și atmosfera apăsătoare sunt de mare importanță. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu