luni, 4 aprilie 2011

Top 5 jocuri sportive

Cine se gândeşte la jucătorul de board games obişnuit se gândeşte la unul care are, ca mine, ochelari, care joacă doar ca să calculeze non stop căi de a câştiga şi care nu iese din casă decât atunci când are neapărată nevoie de doctor. Ei bine, nu e chiar aşa - nu că n-ar exista şi oameni din ăştia - ci, mai degrabă, jucătorul de board games este un nene pasionat, iar pasiunea lui/ei nu e numai pentru board games, ci se extinde şi în alte domenii. Cum ar fi sportul. Cum există şi board gameri pasionaţi de sport, vă voi prezenta, pe scurt, în cele ce urmează, câteva jocuri care au ca temă un sport sau altul.


1. PitchCar - un joc sportiv nu doar prin temă, ci şi prin mecanismul de bază - bobârnacul! Da, uite că există şi jocuri pe care le joci dând cu bobârnacul în pion, acesta fiind unul dintre cele mai apreciate. PitchCar este un joc pentru bărbaţii care nu au avut parte de un circuit din ăla mişto când erau mici pe care să-şi plimbe maşinuţele. Ce e și mai interesant la el este că circuitul e modular, deci poate fi modificat la fiecare joc să aibă curbele, întoarcerile, acele de păr, pantele sau rampele dorite de fiecare. Pare să fie un joc amuzant de jucat cu prietenii.


2. Formula D, ușor de înțeles, este tot un joc cu mașini, mai exact, un joc cu și despre Formula 1. În acesta, jucătorii intră în pielea piloților, având de condus puternicii bolizii. În fiecare tură, jucătorii vor lua decizii pentru a ajunge în fața celorlalți, cum ar fi în ce viteză să ia o anumită curbă sau cât de mult să frâneze pentru a nu ieși în decor. Un joc strategic, jucabil de la 2 până la 10 jucători.


3. Cu o combinație între temele fantasy și sport, Blood Bowl: Living Rulebook, este un joc care promite să fie foarte amuzant, deși se joacă doar în 2 combatanți. Unul dintre jucători va conduce echipa oamenilor și unul pe cea a orcilor, într-un joc de tactică ce există pe piață de aproape 25 de ani, în diverse forme - între timp apărând și varianta pentru PC a lui. Este un joc care pune preț în primul rând pe interacțiunea ridicată dintre cei doi „antrenori”.


4. Winner's Circle este un un joc dedicat unui sport mai puțin popular în România, cursele de cai. Creat de Reiner Knizia, faimosul matematician, în Winner's Circle jucătorii au ocazia nu numai de a influența mișcările cailor, dar și de a paria în același timp, căutând să găsească cea mai bună decizie între ce cal să mute și pe ce cal să parieze, în funcție de valorile zarului. Pare să fie un joc ușurel și strategic în stilul Knizia.


5. Și cum nu putea lipsi sportul național - nu oina, ci fotbalul - ultimul pe listă este StreetSoccer, un joc despre jocul fotbal de stradă, cu reguli simplificate. Este un joc pentru 2 jucători, fiecare conducând una dintre echipe, joc care se desfășoară foarte simplu: la tura lui, fiecare jucător va da cu zarul și va decide ce fotbalist dintre cei 5 avuți la dispoziție va muta pe tabla de joc, iar în condițiile în care mingea va fi atinsă de acest fotbalist, ea va fi mutată numărul rămas de pătrățele. Deși pare la fel de la nimereală ca Piticot, fanii jocului spun că nu e chiar așa, că e mult mai strategic. Eu zic să îi credem pe cuvânt!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu