luni, 11 aprilie 2011

Top 5 cutii de jocuri care atrag privirile

Un aspect care are o pondere importantă pentru jucătorii de board games este colecţionatul. Majoritatea jucătorilor îşi creează colecţii cu jocurile care le plac cel mai mult, colecţii pentru care unii cumpără biblioteci şi le asează într-o zonă cu maximă vizibilitate din casa lor. Se înţelege deci că aspectul exterior al fiecărui joc este foarte important, mai ales când vin prietenii necunoscători şi se împiedică de biblioteca cu jocuri. Că doar vrem să molipsim tot mai mulţi oameni, nu?

Vă voi prezenta în cele ce urmează câteva jocuri care cu siguranţă or să atragă privirile acestor necunoscători prin originalitatea cutiilor.

1. Bang! The Bullet! este versiunea pentru cei mai avizi colecţionari a jocului de petrecere Bang! conţinând şi câteva expansiuni şi cărţi exclusive. Bang! The Bullet! este un joc de petrecere foarte apreciat pentru 3 până la 8 jucători. Cutia jocului este sub forma unui glonte care se desface pe înălţime, în interiorul său găsindu-se pachetele de cărţi, regulamentul şi o insignă de şerif. Este o cutie metalică ce respectă tema jocului excelent.

2. Famiglia este un alt joculeţ tematic cu o cutie foarte interesantă. În el, cei 2 jucători intraţi în pielea a 2 capi mafioţi încearcă să recruteze cât mai multe ajutoare în lupta cu cealaltă familie. Famiglia este un joc de familie pentru 2 jucători, iar cutia jocului este deosebită prin faptul că copiază la perfecţie o cutie de trabucuri cubaneze. Arată ca o cutie făcută din lemn şi are desenate tot felul de detalii specifice acestor cutii, cum ar fi sigiliul sau capsele de prindere.

3. Există o întreagă seamă de jocuri care încearcă să arate ca nişte cărţi mari. O să amintesc aici doar două.
Primul este jocul Biblios, în care jucătorii sunt călugări într-o competiţie sfântă de a a avea cea mai mare bibliotecă cu cărţi sacre. Este un joc pentru 2 până la 4 jucători ce durează cam 30 de minute. Interesant la cutie este faptul că nu numai că arată ca o carte, dar se şi deschide ca una, rămânând închisă cu ajutorul magneţilor.

Cel de-al doilea joc cu o cutie interesantă care seamănă cu o carte este veneratul War of the Ring Collector's Edition. Această ediţie luxoasă a jocului War of the Ring are o cutie de lemn făcută să arate ca un tom aurit elf, având înscrisuri în limba imaginată de Tolkien.

4. Pentru pasionaţii de Carcassonne, veţi fi foarte mulţumiţi să aflaţi că vor fi disponibile cât de curând şi la noi ediţiile aniversare de 10 ani ale îndrăgitului joc aşa cum Mihai de la Taraba de Jocuri a anunţat pe Facebook. Aceste ediţii aniversare sunt deosebite prin cutiile lor, care au forma binecunoscutului meeple, omuleţul de lemn folosit ca pion în joc. 

5. De pe această listă nu putea lipsi măcar o ediţie specială a celui mai cunoscut board game din istorie, Monopoly. Mai jos aveţi 2 ediţii aniversare, una cu forma parţială a unui tren şi una cu forma unei maşini, dintre pionii jocului clasic.

2 comentarii:

  1. Grass are o reputatie destul de buna la acest capitol.

    RăspundețiȘtergere
  2. Adevărul e că un joc despre "iarbă" denumit Grass nu avea cum să nu arate că e un joc altfel. Poate dacă mai găsim nişte titluri, vom prezenta şi o parte a treia de cutii deosebite. Poate mai ai nişte sugestii pentru alte cutii... :)

    RăspundețiȘtergere