joi, 21 aprilie 2011

Top 5 jocuri din universul Lord of the Rings

Aşa cum observam în reviewul făcut la jocul Lord of the Rings: The Confrontation (Deluxe Edition), universul imaginat de Tolkien la mijlocul secolului XX a fost o vacă de muls extrem de prolifică pentru toate industriile culturale de masă, printre care evident şi cea de jocuri de societate.

Lumea din Lord of the Rings este de interes pentru foarte multe categorii de board gameri - deşi la prima vedere ar părea că se adresează în primul rând celor pasionaţi de fantasy, de aceea a inspirat designeri să creeze jocuri dintre cele mai diverse. Vă voi prezenta aici, pe scurt, câteva dintre cele mai interesante jocuri care au împrumutat probabil cea mai de succes tematică fantasy din istorie.


1. War of the Ring şi ediţia de lux, War of the Ring Collector's Edition, sunt probabil jocurile cele mai apreciate din universul Lord of the Rings. De ce? Pentru că înfăţişează cel mai fidel lupta epică dintre armatele lui Sauron şi Popoarele Libere din Middle Earth cu ajutorul unor componente - tablă de joc, cărţi, zaruri şi mai ales miniaturi - supercalitative şi cu un gameplay pe măsură. Desigur, varianta de colecţie este una cu totul deosebită, cutia fiind prezentată într-un alt post de pe blogul nostru legat de cutii cu forme originale.


2. Lord of the Rings: The Confrontation şi fratele său îmbunătăţit, Lord of the Rings: The Confrontation (Deluxe Edition) sunt alte două jocuri care înfăţişează aceeaşi bătălie dintre Bine şi Rău. De această dată, designul este mult mai simplist, proporţiile epice au fost lăsate deoparte în favoarea unui joc mai scurt şi mai simplu, dar nicidecum mai slab. Varianta deluxe v-a fost prezentată într-un review detaliat aici.


3. Middle-Earth Quest este un alt joc lansat de Fantasy Flight Games, deţinătorii licenţei Lord of the Rings, bazat pe scrierile lui Tolkien. De această dată, producătorii au variat puţin tematica, povestea din Middle-Earth Quest fiind situată într-o perioadă mai puţin dezvoltată de Tolkien, între momentul în care Bilbo Baggins foloseşte pentru prima dată inelul care îi conferă invizibiltate şi momentul în care inelul ajunge la Frodo. Este un joc de aventură în care unul dintre jucători ia rolul lui Sauron şi încearcă să îi încurce pe ceilalţi jucători intraţi în pielea unuia dintre eroilor disponibili din cutia jocului.


4. Lord of the Rings, pe lângă faptul că a fost jocul care şi-a adjudecat denumirea cărţilor lui Tolkien, este şi singurul joc cooperativ din acest univers. Jucătorii sunt parte a unui grup de hobbiţi uniţi de dorinţa de a duce The One Ring în Mordor. Aceştia vor trebui să facă faţă mai multor încercări ale lui Sauron, imaginate sub forma unor table de joc separate, trebuind în acelaşi timp să nu cadă pradă puterii de seducţie a Lordului Întunericului. Încă un joc marca Reiner Knizia.


5. The Lord of the Rings: The Card Game este ultima adiţie în universul lui Tolkien, aşteptată să apară cândva în cursul acestui an. Este un joc de tip LCG (Living Card Game) care presupune cooperarea dintre cei 2 jucători pentru a supraviețui încercărilor reprezentate de forțele lui Sauron, fiecare jucător având de îndeplinit un anumit quest. Aici găsiți și un frumos tutorial cu aspecte din joc.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu