miercuri, 27 aprilie 2011

Jocurile fără profesor - Mecanismele de joc - Hand Management

Foarte multe dintre jocurile de societate folosesc cărți de joc pentru diverse aspecte din joc. Acestea creează 2 noi dimensiuni jocului: țin ascunse de cele mai multe ori anumite informații de oponenți și creează un anumit hazard, jucătorul fiind nevoit să tragă cărțile la nimereală.



Dintre jocurile care se folosesc de cărți, multe folosesc un mecanism denumit managementul mâinii de cărți - hand management. Asta înseamnă că jocul îi răsplătește pe jucătorii care joacă unele dintre cărți într-o anumită secvență sau într-un anumit grup. Regula de jucare a cărților poate varia în funcție de multe aspecte cum ar fi poziția pe tablă sau cărțile jucate de oponenți. Un bun management al cărților din mână presupune găsirea secvenței optime de cărți de jucat pentru a obține cel mai mare beneficiu.

Așa cum spuneam, managementul mâinii de cărți este un mecanism extrem de des folosit în jocurile de societate, câteva dintre ele fiind Twilight Struggle, Dominion, Race for the Galaxy, Pandemic sau Ticket to Ride.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu