duminică, 11 septembrie 2011

Top 5 jocuri de societate pentru Android

În articolul de astăzi revenim tot cu o restanță a noastră pentru voi, rămasă după ce v-am descris cele mai interesante 5 jocuri pentru device-urile Apple. De data asta, vom pătrunde pe o piață mai mică, dar în creștere a portărilor de jocuri de societate pe platforma Google Android. Din păcate, numărul de titluri nici măcar nu se compară cu ceea ce găsim în App Store, dar, cum ziceam, pare să fie o situație temporară, producătorii îndreptându-și tot mai mult atenția către telefoanele și tabletele Android.


1. Una dintre cele mai interesante portări și unul dintre cele mai arătoase jocuri de societate de pe Android este cea pentru clasicul Carcassonne, un joc îndrăgit de foarte mulți. În cele mai multe privințe, varianta Android nu dezamăgește, mai ales la capitolul aspect, jocul părând scos din cutia originală, de carton. Din păcate însă, nu oferă posibilitatea de a juca multiplayer de vreun fel, jucătorul fiind limitat la jocurile standard cu AI. Totuși, mie îmi pare că merită cei 8 lei.

2. Un alt joc extrem de îndrăgit a avut parte de o portare bine făcută, anume Catan. În versiunea pentru Android, jucătorii au posibilitatea să se bată cu calculatorul pentru colonizarea insulei sau cu maxim 4 alți jucători pe același telefon or tabletă. Mai mult, jocul oferă statistici după fiecare partidă și posibilitatea de a juca 2 variante noi. Nu este nevoie să vă mai spun că, din punct de vedere grafic, jocul excelează, mai ales că există posibilitatea de a alege între modul în care arată varianta clasică, cea europeană sau cea americană. Catan costă 12 lei.

3. O portare prezentă și în topul nostru pentru iOS, cea a jocului Hey, That's My Fish, se pare că face o treabă bună și în versiunea pentru Android. Jocul oferă posibilitatea de a juca fie cu oponenți umani, fie cu AI, însă nu online. Grafic arată foarte bine, asemănător cu versiunea pentru device-urile Apple. Îl puteți cumpăra cu 15 lei.

4. Un joc care într-adevăr te cam lasă cu gura căscată în privința graficii este Jenga, jocul în care totul se învârte în jurul unui turn din bucăți de lemn. Grafica este complet tridimensională și arată, cum ziceam, excelent. Cea mai interesantă parte a jocului este controlul și cum pot fi scoase piesele din turn. Ei bine, Jenga folosește foarte bine capacitățile ecranului tactil, existând posibilitatea unor mișcări de finețe. Poate fi jucat atât cu calculatorul cât și cu prietenii pe același device. Rezultatele pot fi comparate cu toți jucătorii de Jenga de pe Android. Poate fi cumpărat cu 9 lei.

5. În fine, ultima intrare din top este cea a inevitabilului Reiner Knizia, Through the Desert. Este una dintre cele mai vechi portări atât pentru iOS cât şi pentru Android, lucru care se vede mai ales în privinţa graficii jocului. Arată totuşi simpatic şi pastelat, fiind un joc de strategie în care jucătorii încearcă să plaseze caravene în deşert. Poate fi jucat atât cu AI cât şi împreună cu până la 3 alţi prieteni pe acelaşi aparat şi poate fi cumpărat cu 8,5 lei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu