marți, 20 septembrie 2011

Există viață după Monopoly - Stone Age

Astăzi a venit rândul unui alt joc să intre în colimatorul prezentărilor pentru începători, la Există viață după Monopoly. Este vorba de jocul Stone Age, unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de strategie pe care le puteți găsi astăzi în România. Stone Age a apărut acum 3 ani, în 2008 și s-a impus încet-încet pe o piață tot mai aglomerată de jocuri, ajungând să fie pe primul loc în topurile foarte multor jucători.


Ușor de înțeles, Stone Age este un joc așezat tematic în Epoca de Piatră, în care tot ce făceau oamenii era să vâneze, să cultive cereale sau să adune pietre ori lemn pentru construcția caselor lor. Introdus în acele timpuri în care totul părea simplu, jucătorul va trebui să își dezvolte tribul de omuleți din Epoca de Piatră astfel încât să le ofere un trai mai bun decât au parte triburile din grija celorlalți jucători.


Va trebui să vă trimiteți omuleții la muncă în mod constant, pentru că nu puteți munci voi pentru ei, cele mai importante decizii fiind luate în legătură cu locul în care îi trimiteți. Aveți nevoie de mai multă hrană sau de mai mult lemn pentru foc? Vă trebuie pietre pentru construcții sau poate ar fi mai bine să îi puneți să mai facă niște unelte pentru a se ajuta la munci? Toate sunt deciziile voastre și vor fi foarte amuzant să le luați în competiție cu ceilalți jucători.


De ce să joci Stone Age?
1. Este unul dintre cele mai frumoase jocuri pe care le puteți cumpăra. Tabla de joc arată suficient de bine ca să o atârnați pe perete, omuleții haioși vă vor amuza cu părul lor creț, paharul din piele pentru amestecat zarurile se potrivește cu tema excelent, tot pachetul fiind de o calitate excelentă ce vă va încânta cu siguranță.
2. Este foarte ușor de învățat. Toate regulile se învârt în jurul deciziilor de alocare a membrilor tribului vostru la diversele munci, existând puține chichițe sau faze exterioare acestor decizii. Un jucător care a înțeles deja jocul îi va putea învăța Stone Age pe ceilalți în 5 minute.
3. Ai întotdeauna o decizie importantă de luat. Deși nu are foarte multe reguli, Stone Age te ține în priză constant pentru că ai multe opțiuni din care poți alege, decizia putându-se schimba inclusiv datorită mișcărilor celorlalți oameni de la masă.
4. Fiecare joc este diferit. Stone Age, pe lângă tabla de joc cu resursele, are o mulțime de cărți care aduc puncte, din care se alege la nimereală pe parcursul jocului. Aceste cărți oferă posibilitatea de a aborda multe strategii de joc.
5. Este un joc pentru toate vârstele. Chiar cred că Stone Age este un joc potrivit pentru o familie cu copii, incluzând aici și bunicii, pentru că este un joc ușor de învățat, care îți solicită mintea și care îi poate învăța pe copii cum să ia decizii importante despre alocarea unor resurse limitate și despre anticiparea mișcărilor adversarului.

Stone Age este disponibil în România la Taraba de Jocuri pentru 150 de lei, fiind vorba de ediția în limba engleză, deși jocul poate fi jucat și de un nevorbitor de engleză, cu condiția să îi fie explicate regulile dinainte, cărțile neavând niciun fel de text în engleză pe ele.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu