joi, 20 octombrie 2011

Qwirkle în limba română

Cutia.ro ne anunță că jocul Qwirkle, câștigătorul prestigiosului premiu Spiel des Jahres 2011, este disponibil în limba română, într-o ediție la care a lucrat și magazinul din Cluj-Napoca.


Iată descrierea lor:

Qwirkle este un joc fascinant pentru 2 până la 4 jucători, cu vârsta minimă de 6 ani. Poreclit de către iubitorii jocului drept „Scrabble fără cuvinte”, Qwirkle are reguli de joc simple dar care vor testa gândirea tactică şi strategia jucătorilor în timp ce aceştia vor încerca să acumuleze cât mai multe puncte pentru a câştiga jocul.
Jocul constă în 108 piese de joc din lemn, în şase forme diferite şi în şase culori diferite. Folosind aceste piese, jucătorii vor încerca să acumuleze cât mai multe puncte formând serii cu piese fie de aceeaşi culoare, fie de aceeaşi formă. Dar acest lucru nu e atât de uşor precum sună: cu fiecare piesă plasată de tine poţi crea pentru adversarii tăi o şansă de a puncta! Qwirkle este un joc uşor de învăţat şi care crează dependenţă o dată ce îl încercaţi!

2 comentarii:

  1. So, basically avem traducerea in romana a unui joc independent de limba :)).
    Macar o sa coste mai putin si poate asa apare si un publisher serios la noi :D

    RăspundețiȘtergere
  2. E adevărat, Mândre, dar oricum jocurile traduse în română până acum tot de la independent de limbă până la câteva cuvințele pe ele au variat. Orice efort e binevenit, pentru că eu cred că un cumpărător (încă) nepasionat e mai atras de un joc pe care scrie că are regulament în română decât de unul care nu are.

    RăspundețiȘtergere