Probabil că o parte dintre voi vor fi surprinși să afle că există jocuri în care trebuie să desenezi. Și vă veți gândi că în acest fel chiar ați da în mintea copiilor, cu gândul la Pâinici sau cine știe ce alt joc ați jucat pe foaie în copilărie.
Desenatul este însă un mecanism pe care se bazează multe jocuri care au avut mult succes între jucătorii de board games de peste tot pentru că ceea ce creează mâinile jucătorilor sunt de foarte multe ori lucruri mai amuzante decât ceea ce își poate imagina un designer sau altul.
Jocurile care vă invită la desenat sunt, de cele mai multe ori, jocuri care pot fi jucate la orice de vârstă, în aproape orice grup. Asta pentru că nu au reguli multe și pentru că oricui îi place să deseneze.
Nu mă credeți? Haideți să dau câteva exemple de jocuri centrate pe desenat:
- Telestrations - un joc care a devenit simbolul jocurilor despre desenat. Pornit de la jocul popular Eat Poop You Cat (sic!), Telestrations presupune desenatul sub amenințarea unui cronometru a unui lucru care este decis cu ajutorul unui zar. Desenul rezultat este dat mai departe următorului jucător, care trebuie să îl ghicească și să îl scrie pe foaie și să îl paseze următorului jucător, care să îl deseneze, rezultând astfel un fel de telefon fără fir prin desen.
- Identik, un joc pe care am avut plăcerea să îl jucăm, experiență despre care am scris aici, se bazează tot pe desenat. Un jucător este povestitorul, alege o carte care are un desen pe ea și trebuie să le descrie sub amenințarea cronometrului celorlalți ce vede. După expirarea timpului, jucătorii și povestitorul primesc puncte pentru anumite detalii pe care le-au surprins în desenele lor.
- Pictionary este un joc care s-ar putea să vă aducă a Mimă, dar cu desenat în loc de a gesticula pentru a fi ghicit cuvântul de către membrii echipei.
da-da-da, identik chiar merita :)
RăspundețiȘtergere