luni, 3 octombrie 2011

Ce aşteptăm? - Blood Bowl: Team Manager - The Card Game

Vă voi prezenta în acest articol un joc care este pe cale să fie lansat, majoritatea magazinelor din străinătate primind la această oră preorder-uri pentru el, adică Blood Bowl: Team Manager - The Card Game. De ce l-am ales? Pentru că de când am auzit prima dată de seria Blood Bowl, m-a intrigat foarte tare combinația dintre sport (fotbal american) și război, mai ales că acțiunea are loc în lumea fantasy Warhammer. Îmi pare rău să concluzionez, doamnelor și domnișoarelor, dar acesta este un articol despre un joc pentru bărbați.


Pentru puțintică istorie, seria Blood Bowl a început tocmai în 1986, când a apărut primul joc cu acest nume. El era un joc pentru 2 jucători (ceea ce a și rămas până la această nouă apariție) în care 2 echipe formate din miniaturi se luptau pe un teren similar cu cel de fotbal american sau rugby pentru a înscrie cele mai multe eseuri. Eseurile se înscriau prin plimbarea mingii până în zona de punctare a adversarului. Diferența față de sporturile menționate este că jucătorii nu prea știu de fair play, ci se apără cu armuri cu țepi și folosesc tot felul de arme în gesturi mai mult sau mai puțin sportive.

Jocul care trebuie să apară luna asta schimbă destul de mult formula binecunoscută a primelor jocuri din serie. În primul rând, ați ghicit, este un joc de cărți bazat pe mecanismul de deck-building, un val de jocuri care continuă să ne lovească cu titluri parcă din ce în ce mai interesante. În al doilea rând, jocul poate fi jucat acum de până la 4 jucători, care intră în competiție pentru titlul de cel mai bun manager de Blood Bowl. Experiența pe care ne-o promite editura Fantasy Flight Games va fi centrată acum pe administrarea unei echipe, într-o serie de meciuri de pregătire și apoi în marele turneu Blood Bowl.

Acum detaliile interesante. Cei maxim 4 jucători vor avea de ales din 6 echipe:
  • Reikland Reavers - oamenii, care îmbrățișează tactica de distrugere a tacticii adversarului;
  • Grudgebearers - dwarfii bețivi și blindați cu armuri;
  • Athelon Avengers - wood elfii extrem de agili;
  • Skavenblight Scramblers - oamenii-șobolan skaven care se bat în agilitate cu wood elfii;
  • Gouged Eye - orcii, a căror singură tactică este să lovească și apoi să mai lovească o dată;
  • Chaos All-Star - diverși monștri din rasele Chaos al căror singur țel este să câștige.
Jucătorii încep sezonul în 5 săptămâni de meciuri amicale (highlights) în care managerii trebuie să se străduiască să își folosească jucătorii începători în cele mai bune poziții și momente ale jocului pentru a acumula cele mai multe steluțe și a câștiga, într-un final jocul. Meciurile, fie câștigate, fie pierdute, aduc diverse plăți jucătorilor, plăți care vor putea fi folosite pentru a-și îmbunătăți echipa. De la fani mai mulți, la jucători-star care să ajute echipa în meciurile care urmează, la personal care ajută managerul sau la îmbunătățiri ale facilităților oferite echipei, toate pavând drumul echipei către câștigul final.
La sfârșitul celor 5 săptămâni de amicale, are loc marele turneu Blood Bowl, în urma căruia, managerul care a adunat cei mai mulți fani este numit de revista Spike! Managerul Anului, câștigând, printre altele, și jocul de Blood Bowl: Team Manager - The Card Game.
Eu unul aștept cu mare interes acest joc care promite să fie extrem de spectaculos. Și sper să fi greșit în introducere, sper ca Blood Bowl: Team Manager - The Card Game să fie un joc care să le atragă și pe doamne și domnișoare, că altfel nu știu cum îl vor achiziționa mulți domni.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu