marți, 18 octombrie 2011

Cine ne prezintă jocurile - The Opinionated Gamers

Dacă până acum v-am prezentat revieweri care se bazează pe munca lor individuală - deși Tom Vassel are parte de suficient ajutor la The Dice Tower - de data asta vă voi prezenta o platformă similară cu a noastră, dar la care contribuie o listă foarte lungă de autori pasionați atât de scris cât și de board games. Este vorba de The Opinionated Gamers, un site cu o bază de date impresionantă în privința recenziilor și a informațiilor preliminare despre jocuri.


The Opinionated Gamers a fost fondat de Dale Yu, un medic din Ohio pasionat de board games, însă lista de oameni care scrie pe acest site cuprinde peste 20 de nume, astfel că articolele care apar pe el au o constanță și o calitate impresionantă.

Site-ul folosește o scală foarte simplă pentru notarea review-urilor lor. Astfel, review-urile se pot încadra într-una din 4 categorii: Love it!, Like it!, Neutral sau Not for me... Asta pentru a compensa complexitatea și lungimea review-urilor lor. În plus, de cele mai multe ori, jocurile alese pentru review au fost jucate în prealabil de mai mulți dintre cei care scriu, ceilalți, în afară de autorul articolului, spunându-și și ei succint părerea despre joc.
În această perioadă, pe The Opinionated Gamers sunt acoperite multe dintre cele mai interesante apariții de la târgul Essen 2011, așa că nu uitați să aruncați un ochi și la ei în ogradă!

2 comentarii:

  1. De remarcat că Dale Yu este şi administrator pe BGG (el ne anunţă cu regret chiar acum pe prima pagină că "file submissions" se vor face mai greoi, că toată lumea e la Essen http://boardgamegeek.com/thread/711167/expect-delays-in-file-approvals-until-after-spiel).

    Şi tot de remarcat este faptul că Mark "Fluff Daddy" Jackson pe pe OG este pastor, meserie pe care o practică şi Tom Vasel şi Ender Wiggins, alţi doi mari proeminenţi scriitori de reviews (înainte să facă video reviews Tom practica foarte bine scrisul, pe site-ul lui există o arhivă impresionantă). De ce de remarcat? Pentru că talentele oratorice şi fluenţa în exprimare pot fi puse în valoare atât în faţa congregaţiei de credincioşi duminica, cât şi în faţa miilor de cititori avizi în restul timpul. Şi încă o dată ni se arată că boardgames sunt o experienţă socială profundă care ne uneşte în jurul mesei şi îşi doreşte să ne apropie în mai multe feluri decât ne putem da seama. Hats off, pastors!

    Daniel Indru @ goingcardboard.ro

    RăspundețiȘtergere
  2. Mulţumim de precizări, djdano! Într-adevăr, cei mai de succes video-revieweri nu au cum să nu aibă un background legat strâns de oratorie, fie ca profesori, fie ca pastori. Apropo de Wiggins, eu încă sunt uimit de cât de mult munceşte voluntar pe BGG, având în vedere faptul că are o familie numeroasă şi o slujbă.

    RăspundețiȘtergere