Dacă v-am tot arătat în această secţiune jocuri frumoase, dar cu dimensiuni respectabile, de această dată vă voi prezenta un joc care este nu numai bun ci şi suficient de mic pentru a fi jucat în tren, avion sau maşină (nu cu şoferul!). Este vorba de jocul Lost Cities, un joc cu o vârstă respectabilă (a apărut în 1999) care s-a impus destul de uşor drept jocul preferat al germanilor de jucat în pauza de masă. De ce al germanilor? Nu v-am spus că în nu numai la maşini, ci şi la jocuri de societate sunt cei mai tari? Şi dacă tot vă ziceam de germani, designerul este un fel de guru al jocurilor de societate, pe numele lui Reiner Knizia. A făcut mai multe jocuri în viaţa lui decât au jucat o parte dintre voi. Dar asta se poate repara.
Revenind la joc, Lost Cities este un joc de cărţi, dar nu cele clasice, ci cărţi speciale. Un joc exclusiv pentru 2 jucători în care cei de la masă sunt nişte exploratori de prin anii '20 în stilul lui Indiana Jones, dar fără explozii. Jocul conţine o tablă foarte mică, care e mai degrabă opţională, şi cu 60 de cărţi, câte 12 pentru fiecare din cele 5 expediţii în care pot pleca jucătorii. Deci este la fel de uşor de cărat ca un pachet de cărţi obişnuite.
De ce să joci Lost Cities?
1. Este la fel de uşor de cărat ca un telefon. Portabilitatea este un atu foarte important la un joc. Gândiţi-vă că îl puteţi lua cu voi oriunde mergeţi, la prieteni sau la iarbă verde.
2. Este foarte uşor de învăţat. Regulile pentru Lost Cities vă pot fi explicate în 2 minute, lucru care, combinat cu portabilitatea lui, îl pot face jocul pe care să vreţi mereu să-l aveţi cu voi.
3. Este un joc excelent pentru cupluri. Competiţia este bună în orice relaţie, aşa că vă recomandăm Lost Cities pentru duminicile ploioase.
4. Este rapid și un joc terminat vă va face să îl începeți pe următorul. Da, Lost Cities crează dependență, astfel încât să legați unul după altul mai multe jocuri până când să vă uitați în final la ceas. Mai ales că un joc nu sare de 20-30 de minute, așteptați-vă să jucați cât mai multe.
5. Este un simplu care necesită multe decizii strategice. Lost Cities este genul acela de joc care, după ce înțelegi regulamentul, nu pare să promită prea multe, dar care îți oferă destule atunci când te afli în mijlocul acțiunii. Poate fi jucat atât defensiv cât și ofensiv, și, deși norocul contează, vă va solicita creierul mai mult decât vă așteptați.
Lost Cities, varianta în limba engleză, poate fi cumpărat de la Taraba de Jocuri la prețul de 90 de lei, un preț corect pentru un joc scurt și simplu care oferă multe. Nevorbitorii de limba engleză nu ar trebui să aibă o problemă în a-l juca, regulamentul fiind singura parte care solicită cunoștințe, cărțile neconținând text în limba engleză.
O variantă solo a acestui joc poate fi încercată pe Facebook, aici, iar noi am vorbit despre ea acum ceva timp, aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu