marți, 24 iulie 2012

Ce așteptăm? - Heroes of Metro City

Cum nu vă mai anunțasem de mult de jocuri care mi-au gândilat sinapsele în peregrinările mele internautice, iată că am găsit încă un joc care să merite să ocupe un loc în această rubrică dedicată preview-urilor. Este vorba de numitul Heroes of Metro City, un proiect început acum o săptămână pe Kickstarter care a explodat pur și simplu, reușind să strângă deja mai mult de 15 % din suma necesară pentru finanțarea proiectulu, iar asta nu poate decât să spună multe.


Heroes of Metro City este un proiect semnat de 2 americani începători, David Boostrom și James Waller, care și-au lansat propria editură, 3Some Games, un nume destul de sugestiv, aș zice. Proiectul de pe Kickstarter va expira pe 15 septembrie, timp în care americanii speră să strângă pentru jocul lor 48000 de dolari.

Jocul pe care vi-l prezentăm astăzi este un deck-builder, adică e un joc din ăla în care fiecare jucător are un pachet pe care îl dezvoltă și îl folosește pe parcursul jocului. Asta poate n-o să vă dea pe spate așa de mulți, pentru că lista de astfel de jocuri s-a mărit exponențial în fiecare an de după apariția lui Dominion. Ce m-a dat mie pe spate a fost tematica. În Heroes of Metro City intri în pielea unui super-erou care trebuie să salveze orașul din calea răufăcătorilor care beneficiază, la rândul lor, de superputeri.

Pe scurt, Heroes of Metro City este un joc semi-cooperativ în sensul că super-eroii cooperează întru curățarea orașului de răufăcători, dar este un joc cu un singur câștigător la final. Va putea fi jucat de 2-4 jucători și va dura cam 60 de minute. Ce m-a atras în mod deosebit la acest joc este accentul pus pe customizarea super-eroului tău, adică puterile pe care el le dobândește pe parcursul jocului.


Jocul va avea următoarele tipuri de cărți:
  • Cărți de Energie - care reprezintă resursa utilizată în joc pentru a juca alte cărți. Priviți-le ca un soi de sursă a superputerilor, cum ar fi mușcătura unui păianjen radioactiv sau o mutație genetică improbabilă.
  • Cărți de Puteri - adică ce ași are în mânecă super-eroul vostru, variind grozav de la piele impenetrabilă, la atingeri care seacă de viață inamicul.
  • Cărți de Scenariu - resursa utilizată pentru a cumpăra alte cărți. Fiecare carte dă un anume număr de puncte de scenariu.
  • Cărți cu Inamici - sunt și ele de 3 feluri - Minions, Villains și Archenemies. Un singur Archenemy este tras într-o partidă, fiind geniul malefic din spatele armatei de răufăcători. Interesant este că după ce un inamic este omorât, cartea lui este întoarsă, devenind disponibile punctele de scenariu de pe respectiva carte.
Într-o tură, îți vei folosi cărțile de Energie pentru a activa diverse cărți de Puteri. Apoi vei vedea ce damage le poți face inamicilor cu acele puteri și vei vedea dacă e suficient pentru a distruge unul sau mai mulți inamici. În fine, se va trece la cumpărea unei cărți cu ajutorul punctelor de Scenariu. Apoi, se trece la distrugerea orașului de către inamici, adică a cărților expuse pentru a fi cumpărate. Haios este că și locuitorii orașului își fac treaba în a se apăra, existând o șansă de a opri atacurile răufăcătorilor. Tura se încheie cu aruncarea la gunoi a tuturor cărților folosite și nefolosite din mână.

Deocamdată, grafica jocului este doar parțial disponibilă, dar designerii ne promit că artiștii cu care vor lucra, Chris Miscik și Jason Cheeseman-Meyer, sunt dintre cei mai buni.


Eu unul sunt entuziasmat de acest joc. Bine, și pentru că sunt ahtiat după super-eroi cu superputeri și super-răufăcători. Așa că e normal să mi se pară super! Dar s-ar putea ca nivelul de customizare pe care îl promite Heroes of Metro City să însemne o undă de prospețime în aria tot mai aglomerată a jocurilor de deck-building.

Pentru cei interesați în mod deosebit de acest joc, regulamentul poate fi citit aici și, pentru o donație de doar 1$, vei primi acces la toate cărțile din joc!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu