joi, 12 iulie 2012

Board Game Buzz 12 iulie

  • S-au decernat premiile Spiel des Jahres 2012. Marele premiu a fost câștigat de către Kingdom Builder (pe care vi l-am prezentat și noi aici), iar  Kennerspiel des Jahres (Jocul pentru avansați) a fost câștigat de Inka și Village. Trebuie precizat că Kingdom Builder este semnat de titratul Donald X. Vaccarino, mintea din spatele succesului Dominion și că noi l-am apreciat ca un joc gândit să prindă la mase, un Catan Killer, deci mi se pare că era de așteptat să primească această distincție.


  • Și încă un joc care „seamănă cu Catan” pentru că, evident, are o tablă hexagonală este Khitan semnat de Gigamic, adică un joc abstract în care 2 jucători se luptă să-și elimine unul celuilalt piesele de pe tablă mutându-le dintr-un loc în altul și împerechind culori.

  • Pasionații de aeronautică (și board games) vor fi bucuroși să afle că jocul euro Aeroplanes: Aviation Ascendant, care tratează perioada de început a aviației comerciale va apărea în vara asta, mai exact în fatidica zi de 23 august. Designerul care semnează acest joc este bine-cunoscutul Martin Wallace, cel care a mai lansat jocuri ca Brass, Steam sau Automobile.
  • Acuma trecem la fanii de benzi desenate, un tărâm mult mai apropiat mie. Mai exact, cei interesați de universul DC Comics trebuie să știe că în august va fi lansat jocul DC Comics Deck-Building Game, un joc de... de... deck-building, corect! Un joc pentru 2-5 jucători, care ar trebui să dureze vreo 45 de minute. Jucătorii își vor alege un erou din Justice League of America și vor intra în competiție cu ceilalți eroi pentru a pune după gratii cât mai mulți răufăcători. Bon, și tot din același univers, în septembrie, va apărea jocul Batman: Arkham City Escape, un joc de 2 jucători, în care unul îl va controla pe Cavalerul Întunecat, iar celălalt panoplia de 40 de eroi negativi din Gotham City.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu