marți, 19 iunie 2012

Board Game Buzz 19 iunie

  • Dacă v-ați săturat de provocarea intelectuală numită 7 Wonders, același autor, recte Antoine Bauza, alături de Ludovic Maublanc, ne propun un nou joc, de o cu totul altă factură: Rampage. În Rampage, vei controla monștri care vor trebui să adune puncte distrugând orașul și mâncând meeples. Iar omuleții din oraș sunt de 6 feluri, adică albaștri (jurnaliști), verzi (militari), galbeni (blonde !?!), gri (bătrâni), roșii (eroi) și negri. Ce sunt cei negri? Nimeni nu știe, doar intuiește... Aveți de așteptat la acest joc până la Essen 2012.
Și monștrii sunt oameni
  • În aceelași registru, dacă sunteți în căutare de distracție piraterească, luați în vizor Scallywags de Chevee Dodd, bazat pe print and play-ul Doubloons! În dulcele stil al piraților, Scallywags e un joc de cărți care ne promite o experiență înalt interactivă în care poți fura de la alții, poți pune comori nedorite în cârca oponenților sau poți pur și simplu lua ce îți convine. Mai multe detalii, aiciAhoy!
  • Un joc care m-a făcut să-mi tresalte puțin inima a fost Democracy: Majority Rules. Un joc despre politica mare (ca să folosesc un clișeu jurnalistic), care promite o experiență de joc imersivă, strâns gândită în jurul ideilor de negociere și trădare. Tablă modulară, 60 de minute, 3-5 jucători sunt coordonatele unui joc ale cărui scop sunt să îți propulsezi candidatul în funcția de Mare Cârmaci a națiunii. Eu unul sunt vrăjit! Sper doar să fie așa cum zic ei... Lansare: luna septembrie.

  • Tot în cheie politică vine și jocul City Hall, în care jucătorii vor intra în competiție pentru a ajunge primarul orașului New York! Eu zic că e super potrivit având în vedere recenta competiție electorală de la noi din țară. Din descrierea de pe BGG, pare că ar fi indicat să ne așteptăm la un joc de selecție de roluri în care jucătorii vor trebui să se dezvolte în mai multe direcții pentru a primi voturile cât mai multor categorii de oameni (spre exemplu, brokerii de pe Wall Street îi vor vota pe cei care reușesc să strângă cât mai mulți bani). Se promite a fi un joc cu multă interacțiune cu o temă pe placul meu. Lansare: T1 2013
  • În fine, în august așteptați-vă la remake-ul jocului cu zombii Mall of Horror, anume City of Horror, de Nicolas Normandon. Evident că noul joc va conține elemente noi cum ar fi tablă modulară, 20 de personaje diferite și o concentrare pe un sentiment de urgență către finalul jocului (cărțile de acțiune devenind mai rare). Cum sunt un fan al scenariilor de zombie outbreak, ce să zic?, sunt interesat. Mai ales că jocul promite să arate foarte bine.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu