joi, 22 martie 2012

Masa virtuală - Dobble pe Facebook

Știu că unii dintre voi sunt pasionați de a juca board games inclusiv online. Deși eu nu mă număr printre aceștia, nu pot decât să mă bucur atunci când aflu de lansarea pe Facebook/Iphone/Android a unor jocuri de societate. Pentru că înseamnă popularizarea fenomenului. Așa că, spre exemplu, la această adresă veți putea accesa versiunea de Facebook a unui joc care s-a tocit în mâinile foarte multor români, adică Dobble (Spot it!).


Pentru cei nefamiliarizați cu jocul de societate cu același nume, Dobble este un joc de atenție în care jucătorii trebuie să recunoască obiecte identice desenate pe niște cărți rotunde. Problema e că obiectele, deși identice, au dimensiuni diferite, ceea ce face recunoașterea lor mai dificilă. Oricum ar fi, jocul este rapid, ușurel și stresant (o combinație mai mult decât amuzantă).

Ce veți găsi pe Facebook la adresa de mai sus? Un joc simpatic de jucat de unul singur exact cum vi l-am descris mai sus. Diferența principală este, evident, aceea că lipsește amuzamentul competiției. Jocul folosește exact grafica jocului de cărți, dar introduce elemente noi cum ar fi puterile (de a trece peste o carte, de exemplu), în ideea de a vă determina să jucați cât mai multe jocuri.

Spor la joacă!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu