miercuri, 11 ianuarie 2012

Jocuri fără cartoane - Mima inversată

Continuăm seria noastră despre jocuri pentru care aveți nevoie doar de propria minte cu o nouă variantă de Mimă. Bine, variantă este puțin spus pentru că jucatul acestui joc nu are foarte multe în comun cu ceea ce știți majoritatea despre jocul clasic de Mimă.

Cum se joacă?
E nevoie, ca la Mimă, de măcar 2 echipe de minim 3 jucători. Deci dacă sunteți sub 6 persoane, jocul ăsta nu e potrivit pentru situația voastră.


Diferența principală între Mimă și Mimă Inversată este aceea că în loc să mimeze unul singur pentru restul echipei, va mima restul echipei pentru unul singur. Cealaltă diferență este că nu se mimează un singur cuvânt, contratimp, ci se mimează cât mai multe cuvinte în 60 de secunde.

Deci cum faceți? Echipa A alege jucătorul care ghicește. Echipa B îi dă echipei A o listă de 5-10 cuvinte pe care să le mimeze. Echipa A mai puțin cel care ghicește va mima în ordine cuvintele date de echipa B sub amenințarea celor 60 de secunde ce se scurg pe cronometrul echipei B. Atât de simplu.

Origine
Adevărul este că Mima Inversată este un concept care a apărut sub formă comercială, de fapt, adică drept Reverse Charades, un joc apărut în 2010, dar pe care nu cred că îl găsiți în magazinele de la noi. Și adevărul este că nu e nicio pagubă, vă puteți face singurei jocul fără să simțiți că ați avea nevoie de cel original.

Dacă însă nu aveți inspirație de cuvinte și aveți un smartphone prin preajmă, puteți încerca oricând cuvintele sugerate de aplicațiile pentru Android sau iOS, care sunt gratuite. În plus, ele pot fi folosite și pentru cronometru sau scor.
Aplicația pentru iOS
De ce să jucați Mimă Inversată și nu Mimă?
  1. Pentru că este mult mai amuzant să vezi un grup de oameni prostindu-se și nescoțând niciun sunet decât un singur om care se chinuie în fața unei mulțimi.
  2. Pentru că cuvintele alea prea ușoare pentru Mimă, care se pot ghici în sub 1 minut, sunt ideale pentru Mima Inversată, unde avantajul de a fi mai multe persoane care mimează este contracarat de amenințarea cronometrului.
  3. Pentru că este mult mai prietenos cu persoanele timide care nu se simt foarte confortabil în fața unui grup mare de oameni cu așteptări.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu