marți, 29 martie 2011

Cine ne prezintă jocurile? - Drakkenstrike

Un aport extrem de important în alegerea unui joc îl aduc reviewurile. Poate nu îl crezi pe un nene anonim pe cuvânt când îți spune că un joc anume este excelent. Dar dacă acel nene anonim argumentează frumos, în scris, cu poze sau, cine știe?, cu imagini filmate, acel nene anonim devine un soi de prieten care știe foarte bine ce spune. În această rubrică vom încerca să prezentăm o serie de revieweri interesanți de la noi sau de aiurea cu care, dacă vă doriți, vă puteți împrieteni.
Reviewerul acestei săptămâni este numitul Drakkenstrike, pe numele lui real Jeremy Salinas, care postează reviewuri de ceva vreme pe BoardgameGeek. Motivul pentru care l-am ales pe acesta pentru prima postare este acela că Drakkenstrike face de departe cele mai bune reviewuri video și că, prin stilul lui clar de a vorbi, m-a convins de foarte multe jocuri că nu trebuie să-mi lipsească din colecție (cum ar fi Glen More, numărul 1 din wihslistul meu datorită lui).

Drakkenstrike se ocupă aproape exclusiv de reviewuri video, având până acum 98 de filmulețe postate ca reviewuri (deși pentru unele jocuri a simțit nevoia să împartă prezentarea în mai multe filme). Seria pentru care a devenit foarte cunoscut este „Drakkenstrike's Components Breakdown Video Series in HD”, titlu prin care rezumă excelent cele mai importante aspecte ale reviewurilor lui:
  • Sunt filme în format HD - fiind de cea mai bună calitate și din acest punct de vedere. Montajul, sunetele și tot ce ține de tehnica de filmare sunt la cel mai înalt nivel.
  • Se ocupă în primul rând de calitatea componentelor și de modul în care se prezintă cutia jocului, Drakkenstrike fiind foarte tipicar în privința jocurilor lui, pentru cele mai multe cumpărând sleevuri și cutii plano și chiar pictându-și miniaturile pentru unele.
Deși inițial se ocupa exclusiv de partea de „ce e în cutie?”, în ultimele reviewuri a început să arate și aspecte de gameplay și incluzând și părerile sale despre joc în sine, nu numai despre componente. Această modificare a făcut ca filmele sale să fie unele dintre cele mai vizionate de pe BGG.

Vă las, așadar, în compania unuia dintre cele mai noi reviewuri ale sale, partea 1 din seria de 3 filme dedicate jocului Mansions of Madness, joc care i-a plăcut acestuia în mod special.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu