marți, 21 februarie 2012

Editurile de jocuri - Queen Games

Queen Games este una dintre editurile care, deși nu se poate lăuda cu multe jocuri superapreciate, este printre siglele cele mai cunoscute de către pasionați. De ce? Pentru că editura germană a pus, mai ales în ultimii ani, preț foarte mare pe aspect și calitate, jocurile lor fiind unele dintre cele care atrag ochii cel mai tare pe rafturile magazinelor.


Editura a fost fondată în 1992, la Troisdorf, în Germania, de către Rajive Gupta. Queen Games s-a afirmat, de-a lungul timpului, cu ajutorul a două direcții: jocuri vechi republicate de către ei într-o prezentare nouă, de obicei cu nume și tematici diferite de cele originale, și componente calitative într-un ambalaj foarte frumos și foarte colorat. S-au specializat mai ales pe jocuri de familie, deși au scos pe piață atât jocuri complexe, cât și jocuri pentru copii.


Cele mai interesante apariții sub sigla Queen Games:
  • Alhambra - indubitabil, marele lor hit, e un joc în care jucătorii trebuie să construiască propriul complex Alhambra, cumpărând și construind clădiri.
  • Shogun - unul dintre designurile lor complexe, jocul transpune jucătorii în Japonia Medievală, unde iau rolul unui Daimyo care va trebui să-și dezvolte regatul și să-și conducă armata spre victorie.
  • Thebes - un joc cu și despre arheologie, în care jucătorii intră în competiție pentru a descoperi cele mai valoroase artefacte în situri arheologice din întreaga lume.
  • Fresco - un joc apărut acum 2 ani, pune jucătorii în pielea unor artizani care trebuie să restaureze o frescă dintr-o biserică renascentistă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu