luni, 11 martie 2013

Board Game Buzz 11 Martie

  • Mare veste mare pentru fanii Star Trek. Anume că după jumătatea anului vă veți putea delecta cu Star Trek: Attack Wing, un joc cu lupte spațiale între miniaturi ale navelor din universul Star Trek. Sună cumva cunoscut? Evident, pentru că editura Wizkids utilizează fix sistemul licențiat de Fantasy Flight Games în Star Wars: X-Wing Miniatures Game. Unii deja au fantezii cu lupte între X-Wing-uri și nava Enterprise, într-un festin pentru orice geek.
  • Într-un articol foarte interesant din The Wall Street Journal, coproprietarul editurii Days of Wonder vorbește despre succesul financiar al companiei și despre filosofia lor de a scoate jocuri puține, dar foarte atent construite. Pe lângă asta, vorbește despre vânzările seriei Ticket to Ride, care s-a vândut într-un număr incredibil de mai mult de 2 milioane de copii, și încă 1.8 milioane digitale.
  • Un joc pe lista noastră de așteptări mari este Mascarade al lui Bruno Faidutti, un alt joc cu roluri, după super-cunoscutul Citadele. Ce e diferit? Mult mai mult bluf, ceva alba-neagra și niște exerciții de memorie. V-am băgat în ceață? Uitați-vă atunci la poza de mai jos, ca să vă dați seama că e un joc de așteptat.
  • Tot de la Bruno Faidutti (în colaborare cu Nathalie Grandperrin), ar mai fi de așteptat aparent haiosul Speed Dating, care a apărut deja anul trecut în Franța, dar pare că n-a prea fost băgat în seamă de nimeni. Eu zic că sună haios, în ideea unui joc de petrecere pentru 3-6 jucători, în care un jucător are 6 cărți, 3 cu trăsături femine și 3 cu trăsături masculine, dintre care alege să-și creeze un personaj (pe tiparul „blondă, corp superb, îmi place Dostoievski”). Ceilalți jucători trebuie să-și etaleze și ei propriul personaj și apoi să-l convingă pe primul că sunt o pereche perfectă.
  • Și tot la capitolul „speranțe” merită menționat SOS Titanic, al lui Bruno Cathala și Ludovic Maublanc, un joc cooperativ pentru 1-5 jucători, toți membri ai echipajului faimosului Titanic, care, în urma impactului cu la fel de faimosul aisberg, se văd nevoiți să salveze oamenii de la bord. Scopul este, evident, să scape cât mai multe persoane, urcându-i în bărcile de salvare de la bord. Așteptați-l în septembrie 2013, de la Ludonaute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu