marți, 2 octombrie 2012

Board Game Buzz 2 Octombrie


  • Andrei Novac, designerul Warriors & Traders, despre care v-am spus deja că va lansa 2 noi jocuri la Essen 2012, a scris un foarte interesant jurnal de designer pe BGG (aici). Printre altele, găsiţi şi o poză cu moi, hehe.
  • Am descoperit în ultima vreme că am o reacţie psihologie dubioasă atunci când citesc un titlu foarte lung. Nu ştiu de ce, dar îmi exprimă inteligenţă, dom'le, de parcă dacă a stat designerul să scrie foarte multe cuvinte pe cutie înseamnă că a şi creat un joc excelent. Iar cel mai nou joc din seria de jocuri-cu-titluri-foarte-lungi aș aminti Moongha Invaders: Mad Scientists and Atomic Monsters Attack the Earth, un joc apărut inițial în 2012 care va primi un reprint, la anul. Până atunci, așteptați-vă să îl găsiți pe Kickstarter.
  • Cum se apropie încă o sărbătoare comercială foarte atrăgătoare pentru toată lumea, iată că Days of Wonder se repliază și va lansa în săptămâna premergătoare Halloween-ului pachetul Ticket to Ride: Halloween Freighter, care va înlocui trenurile și stațiile din orice joc TtR. Cu ce? Cu vagoane în formă de dovleci portocalii. Trebuie să ajung neapărat cu dovlecii ăștia la București.
  • În fine, un joc a cărui temă mă atrage imediat este 1969, un joc despre cursa spaţială din timpul Războiului Rece. Nu e un joc pentru 2 jucători, ci pot juca până la 5 (pentru că sunt implicate și Franța, Germania și Canada), e un joc de plasare de lucrători în care fiecare țară va investi în diverse programe (care pot însemna inclusiv misiuni de spionaj și sabotaj) pentru a fi prima care va trimite un om pe Lună. Pare un joc medium-light potrivit pentru o familie care nu vrea să încerce doar tematici uzitate. Cine e interesat, îl va găsi la Essen. (un preview aveți pe Opinionated Gamers, aici).

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu