miercuri, 30 mai 2012

Review For Sale - Agenți imobiliari din toate țările, uniți-vă!

Categoria de fillere este una la mare căutare în România. De ce? Pentru că „jocurile de umplutură” sunt ieftine, scurte, ușoare și se joacă, de obicei, în mulți oameni. De aceea jocuri ca Saboteur, Pickomino sau Păzea de 6! (pe care vi le-am prezentat deja pe site) se găsesc în colecțiile foarte multor jucători români. Astăzi, am să vă prezint un joc din aceeași categorie mai puțin cunoscut la noi, dar care ar merita un loc de cinste lângă jocurile pe care le-am enumerat mai sus.


For Sale este o creație a designerului Stefan Dorra, un german care nu a înregistrat succese foarte notabile în afara acestui joc și a apărut inițial în 1997, dar până în 2005 jocul nu a fost disponibil în engleză. Eu am testat versiunea din 2008 a editurii Gryphon Games, o versiune inclusă în familia Gryphon Games Bookshelf, ca numărul 4. For Sale este un joc de cărți economic care are ca principal mecanism licitația, se poate juca în 3-6 jucători și durează cam 20-30 de minute. În acest moment, ocupă locul #173 pe BGG, fiind unul dintre cele mai bine clasate jocuri de familie.

marți, 29 mai 2012

Ce Jucăm joia asta în Ceainăria Tabiet?

După un an de zile în care v-am povestit ...despre board games, pe românește! credem că a venit momentul să ne și cunoaștem, cel puțin cu cititorii din București. Prin urmare vă invităm în Ceainaria Tabiet joi, 31 mai 2012, să ne cunoaștem, să schimbăm impresii și să vedem ce jucăm...


La întalnirile “Ce Jucăm?” este loc pentru toată lumea: începători sau avansați, grupuri deja formate sau pasionați de board games care doresc să cunoască lume nouă.

Dorim ca întâlnirile (da, vor fi mai multe, cel puțin una pe luna) pe care le vom organiza să aibă un caracter aparte, fiecare eveniment de acest fel fiind orientat spre prezentarea și explicarea unor jocuri cu elemente comune (categorii de jocuri, tematică, mecanisme de joc, designer etc).

Joia asta vom începe întâlnirile „Ce Jucăm?” cu Jocurile de cărți.

La jocurile cu cărți” modul de joc se bazează în principal pe un set de cărți de joc ilustrate cu elemente specifice jocului respectiv. Multe jocuri cu cărți conțin elemente ajutătoare (tablă de scor, jetoane, monede etc). Am început cu ele pentru sunt unul dintre cele mai folosite elemente din jocurile de societate moderne (alături de zaruri).

Vom avea jocuri cu și despre cărti pentru toate gusturile, atât pentru începători cât și pentru avansați:
  • Jocuri de cărți de petrecere:  Bang! The Bullet, Dixit, Dixit 2, Dixit Odyssey, Dobble, Fluxx,  Jungle Speed, Let’s Kill, Once Upon a Time,  Păzea de 6!, Saboteur, Saboteur 2,  The Resistance, Ultimate Werewolf,  Werewolves.
  • Jocuri de cărți strategice: 7 Wonders, A Game of Thrones LCG,  Boggle Slam!,  Bohnanza,  Citadels,  Chrononauts, Dominion Intrigue,  Gloom,  King Arthur – The Card Game,  King’s Vineyard,  Letter of Marque, Lost Cities,  Mag Blast, Magic the Gathering,  Uno.
  • Alte jocuri care se bazează pe cărți: Activity, Buzz It!, Castle Panic, Enigma, Mystery Express, Shadows over Camelot.

Dacă aveți propuneri atât pentru această întâlnire cât și pentru întâlnirile viitoare suntem nerăbdători să le ascultăm. La final vom organiza o tombolă pentru participanți, cu premii oferite de gazda întâlnirii, Ceainaria Tabiet.

Pentru rezervări, vă rugăm să sunați la numărul de telefon 0722.525.963.

Va așteptăm cu drag!

Prima impresie: Tobago

Am ajuns aseară în Ceainăria Tabiet unde am testat Jocul Săptămânii ăsteia, adică Tobago, un joc din 2009 destul de cunoscut pe la noi pentru că o merită. Prima mea impresie e că Tobago este unul dintre cele mai interesante jocuri de familie pe care le-am încercat de când m-am apucat de jocuri.


Tobago este un joc cu tema vânătorii de comori, iar insula Tobago din Caraibe se pare că este plină de ele. Jucătorii trebuie să strângă indicii pentru a forma întreaga hartă a unei comori. Jocul se termină în vreo oră și se joacă în 2-4 jucători, ceea ce îl face ideal pentru un grup care nu vrea să ia jucatul foarte în serios.

marți, 22 mai 2012

Coloniștii din Catan Europa - Lansare în Brașov

Am aflat că noul joc în limba română se va lansa și în Brașov. Iată comunicatul:


Luni, 28 mai 2012, ora 19:00 Lumea Board Games si Ideal Board Games te invita la lansarea jocului Colonistii din Catan Europa. Vino singur sau impreuna cu un prieten si incepe o noua aventura cu cel mai nou joc din seria best sellerul-ului Colonistii din Catan – Colonistii din Catan – Europa. Evenimentul va fi organizat in ceainaria Ceai et caetera (str. Castelului, nr. 37, Brasov).

Puteti sa va confirmati prezenta pe facebook http://www.facebook.com/events/392961150745998/

Iti vom prezenta si vei avea posibilitatea sa joci noul board game Colonistii din Catan Europa. La finalul intalnirii, in cadrul unei tombole, va fi extras numele castigatorului unui joc Catan Europa.

Te asteptam sa facem parte din poveste:
“Suntem la sfarsitul evului mediu si Europa este impartita in zeci de regate, tari si imperii. In sud avem orasele italiene, populate cu negustori desavarsiti. In sud-est, Imperiul Bizantin este gata sa cada din cauza otomanilor. In centru, Sfantul Imperiu Roman domina. In vest, Franta si Anglia sunt aproape de colaps din cauza razboiului de 100 de ani. Intotdeauna razboiele au adus profituri uriase celor ce au stiut sa isi creeze avantaj. E timpul ca noi, colonistii din Catan, sa profitam si sa cucerim Europa, nu prin razboi, ci economic. ”

duminică, 20 mai 2012

Review Rex: Final Days of an Empire - Ameritrashul anului

Jocul din acest review ne-a fost oferit spre testare de către Lex Hobby Store.

Licența Dune (seria de romane începută de Frank Herbert și continuată de Brian Herbert și Kevin J. Anderson) este una dintre cele mai slab exploatate licențe cu potențial. Dacă jocuri video, board games sau filme Star Wars, Star Trek, Lord of the Rings sau Harry Potter există cât să satisfacă cererea fanilor sau poate şi mai multe, Dune este un univers foarte puțin reprezentat în cultura populară în afara romanelor.

Jocul de societate Dune există, într-o ediție din 1979 semnată de legendara editură Avalon Hill. Jocul a fost republicat într-o ediție limitată franceză de către editura Descartes 20 de ani mai târziu și, de atunci, nimeni nu a mai auzit mai nimic de unul dintre cele mai îndrăgite jocuri de până acum. Asta până anul trecut când editura americană Fantasy Flight Games a anunțat lansarea unei noi versiuni a bătrânului joc cu o altă temă, din cauză că nu au mai primit licența de la succesorii lui Frank Herbert.


Și astfel s-a născut Rex: Final Days of an Empire, un joc situat în universul Twilight Imperium, mai exact în orașul Mecatol Rex, capitala Imperiului Lazax, un oraș gigantic, care este teatrul unui război între 6 rase care încearcă să-i stăpânească resursele. Este un joc despre politică și diplomație pentru 3-6 jucători, care are o durată variabilă, de la 60 la 180 de minute sau chiar mai mult din cauza diverselor condiții de victorie. În acest moment ocupă un loc #412 pe BGG care nu cred că are cum să rămână așa.

miercuri, 16 mai 2012

Joaca de-a Marrakech

Acest articol nu își are neapărat locul pe acest blog. Dar pentru că ultimele noastre 2 săptămâni au fost speciale într-o țară despre care nu aveam foarte mult habar pentru că este foarte diferită de a noastră, m-am gândit că v-ar plăcea să vă împărtășim din impresiile noastre. Aventura noastră marocană a durat de pe 1 mai pe 11 mai, 10 nopți în care ne-am bucurat de tradiții și obiceiuri, oameni calzi și un pitoresc pe care puține locuri din lume ți-l pot oferi.


Am văzut 3 dintre orașele lor, cam cele mai cunoscute destinații turistice din Maroc, adică Marrakech, Essaouira și Agadir. Bine, Marrakech este de departe cel mai cunoscut dintre ele, lucru care s-a reflectat perfect în frumusețea locului. Despre el o să vă povestesc acum.

Marrakech este unul dintre cele mai cunoscute orașe din Africa nu datorită mărimii sau vreunui trecut măreț (cum au Alexandria sau Timbuktu), ci datorită tradițiilor urbane (în sensul medieval) care s-au păstrat timp de secole aproape intacte. Aceste tradiții se manifestă în primul rând în piața Djemaa el Fna (pe care am găsit-o scrisă în multe alte feluri, un fel de shaorma la noi), un loc absolut magnific odată cu căderea nopții.

sâmbătă, 12 mai 2012

"Ce Jucăm?" se întoarce într-o săptămână

Îmi imaginez că vă întrebaţi de ce lipsesc postările de pe site-ul nostru de câteva zile. Ei bine, pentru că Ce Jucăm? s-a căsătorit (între el, exact) şi se află de vreo săptămână pe coclauri marocane, lucruri despre care poate am să vă povestesc la momentul potrivit. Până atunci, jucaţi board games cât puteţi şi iubiţi-vă (între voi sau pe voi înşivă) pentru că noi ne vom întoarce în fix 7 zile.

Spor la joacă!