luni, 28 ianuarie 2013

Board Game Buzz 28 Ianuarie

  • Din luna februarie, veți găsi pe piață noua ediție aniversară a Pandemic, probabil cel mai jucat joc cooperativ din istorie. În afară de o grafică complet nouă și a unui regulament rescris (în care ni se promit și ceva modificări de reguli), jocul va veni cu 2 roluri complet noi: Quarantine Specialist, care are ca scop ținerea în frâu a epidemiilor, și Contingency Planner, care are ca scop reluarea cărților cu evenimente deja decartate. Pe lângă această nouă ediție, editura Z-Man Games va lansa și o nouă ediție a expansiunii Pandemic: On the Brink, dar și o nouă expansiune, Pandemic: In the Lab, care va duce cercetătorii, ați ghicit, în laborator, schimbând modalitatea în care sunt distruse virusurile. Mie îmi miroase a reviriment pentru jocul în care ne luam și noi la trântă cu bolile.

  • Un joc pe care îl veți putea cumpăra începând din martie este ciudatul Ladies & Gentlemen de la editura Libellud (Dixit). Zic ciudat pentru că se va juca în echipe de 2 (de la 4 la 10 jucători), în care unul dintre jucători este doamna, iar celălalt domnul, o pereche din înalta societate care vor trebui să participe la un mare bal. Scopul domnului, evident, este de a strânge suficienți bani pentru ca doamna să își facă toate poftele și să arate cât mai bine pentru bal. Deja îmi imaginez niște configurații de echipe în care jocul ăsta ne-ar face să murim de râs.
  • Dacă vă plac jocurile care implică desenat, vă veți bucura să aflați despre PIX, noul joc de la Asmodee, care nu vă depunctează dacă nu aveți talent la mâzgălit. Ei bine, în PIX vei desena cu 20 de pătrățele magnetice negre și unul roșu, așezându-le pe un caroiaj magnetic, scopul fiind de a desena cu cât mai puține piese un cuvânt secret. Aici intervine și puțin Dixit, pentru că desenul tău va trebui ghicit de cineva, pentru a fi punctat.
  • Pentru fanii Terry Pratchett, dar nu numai, vestea că un al doilea joc bazat pe seria Discworld (după Discworld: Ankh-Morpork) va apărea anul acesta (prin septembrie) vă va face să ciuliți urechile. Mai ales că jocul este semnat de cunoscutul Martin Wallace. El se va numi The Witches: A Discworld Game și va pune jucătorii în pielea unor vrăjitoare începătoare care, evident, sunt în competiție pentru a-și demonstra calitățile, dar trebuie să și coopereze pentru a rezolva problemele cele mai stringente ale zilei.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu