luni, 26 noiembrie 2012

Ce așteptăm - Mice and Mystics

Un joc care mi-a atras atenția în ultimul timp în plimbările mele virtuale pe BGG este Mice and Mystics, un joc cooperativ foarte arătos care a stors mai multe „how cute” de la cei cărora le-am arătat pozele disponibile. Și trebuia să împărtășesc asta și cu voi.


Ei bine, Mice and Mystics este un joc cooperativ bazat pe scenarii pentru 1-4 oameni (nu șoareci), în care jucătorii sunt niște eroi loiali regelui care au fost transformați în șoareci de către vrăjitoarea Vanestra. Ei trebuie acum să străbată castelul acum de zeci de ori mai mare pentru a-l apăra pe rege de vrăjitoare. Numai că până atunci ei trebuie să se lupte cu fel de fel de creaturi de dimensiunea lor cum ar fi gândaci, șobolani, miriapozi, păianjeni sau chiar o pisică.
Patru dintre camere

Ce drăguț, nu? Jocul duce și mai departe impresia simpatică printr-o prezentare excelentă. Uitați-vă doar la miniaturile de mai jos ca să înțelegeți la ce mă refer. Toate ilustrațiile par și ele foarte bine realizate, așa că, hazardându-mă puțin, aș putea prevede că avem în față unul dintre cele mai arătoase jocuri de anul acesta.


E însă mai mult decât drăgălășenie de acest joc? Aparent, da. Jucătorii își pot alege unul dintre cei 6 eroi (printre ei avem luptătorul, magicianul și vindecătorul), fiecare cu abilitățile și itemele lui. Pe lângă asta, eroii pot crește în nivel (adunând brânză), pot fi doborâți, fermecați, otrăviți sau capturați, jocul în echipă fiind necesar în situațiile în care șoarecele tău trece prin asemenea necazuri. Jocul are loc pe o hartă modulară cu 2 fețe, una fiind suprafața (cu diversele camere ale castelului), iar cealaltă subteranul, ceea ce are sens tematic, doar ești un șoarece. Pe lângă toate astea, poți strânge diverse achievements, în funcție de anumite cerințe dintr-un scenariu.

Mice and Mystics poate fi jucat scenariu cu scenariu, dar și ca o campanie completă, pentru a recrea întreaga poveste a celor 6 eroi în luptă cu vrăjitoarea cea rea. Nu pot decât să fiu entuziasmat de acest joc atmosferic și să sper că va apărea și în magazinele din România cât mai repede.

Regulamentul este disponibil aici. Primul capitol (scenariu) poate fi citit aici.

Un comentariu:

  1. Noi l-am avut, dar l-am dat pe tot inainte sa apucam sa-l introducem pe site :) Mai urmeaza, dar cred ca doar prin ianuarie :(

    RăspundețiȘtergere