miercuri, 14 noiembrie 2012

Board Game Buzz 14 Noiembrie


  • Unul dintre cele mai iubite jocuri de cărți din istorie, Race for the Galaxy, se rebranduiește la anul cu o nouă iterație în serie, anume Roll for the Galaxy. Numele foarte similar trădează 2 lucruri: un joc cu zaruri (e cam dificil altfel să rostogolești cărți) și un joc similar în cuget și simțiri cu primul joc. Despre joc nu se știu însă prea multe, în afară de faptul că va apărea în al doilea trimestru al anului viitor și că zarurile vor reprezenta lucrători care vă vor dezvolta imperiul.

  • Un joc pentru pasionații de benzi desenate va fi Legendary, un deck-builder care introduce în luptă pe cei mai cunoscuți supereroi imaginați de compania Marvel (Spiderman, Wolverine, Hulk sau Thor). Jocul pare să simuleze dansul un pas înainte - 2 înapoi pe care îi fac supereroii în raport cu răufăcători ca Magneto sau Loki. Jucătorii vor trebui să achiziționeze cărți cât mai puternice care să le înlesnească doborârea răufăcătorilor, cel care va reuși să bată cei mai mulți tipi răi câștigând. Pentru cei interesați, Tom Vasel îi face review aici.
  • Pe lângă Roll for the Galaxy (al doilea RftG, hehe), editura Rio Grande Games are planuri mari pentru lunile următoare, anunțând o pleiadă de jocuri pentru al doilea trimestru al anului: Pinata, Box Cars, A Fool's Fortune, un joc care pornește de la clasicul Rummy transformându-l într-un joc de 2 plin de magie, și Race for the Galaxy: Alien Artifacts, o expansiune nouă pentru RftG (primul, hehe), care nu este compatibilă cu niciuna dintre celelalte expansiuni și care va duce jocul într-o cu totul altă direcție, aparent.
  • Și așa, de final, o poză cu unul dintre cele mai vechi zaruri d20 (cu 20 de fețe) din istorie, datat undeva între 300 și 30 î. Hr.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu