luni, 6 august 2012

Board Game Buzz 6 August

  • Pentru cei interesați de proiecte promițătoare, dar încă nelansate, puteți contribui cu bani pe Kickstarter pentru lansarea interesantului Airborne in Your Pocket, un joc de război light care se laudă cu un timp de joc în medie de 10 minute. Jocul te „parașutează” în ziua Z, adică în timpul debarcării din Normandia când mai mult de 10000 de parașutiști au aterizat pe teritoriu francez. Veți intra în pielea unuia dintre acești parașutiști și va trebui să vă descurcați în mijlocul armatei naziste într-un joc bazat pe mecanisme ca tablă modulară sau plasare de plăcuțe. Jocul va putea fi jucat doar solo, dar, dacă veți achiziționa toate cele 4 seturi în care vine îl puteți încerca și cooperativ, deci între 1 și 4 oameni.


  • Un alt joc care pare foarte interesant este Vampire Empire. Era de aștepta ca nebunia vampirească să treacă de la filme la board games odată și-odată. Vampire Empire, care vine de la editura White Goblin Games, în afară că e titlul cel mai rimat  pe care l-am auzit, e și un joc de deducție pentru 2 jucători care va dura cam 30 de minute și în care unul dintre jucători va lua rolul unui investigator, iar celălalt va controla 3 vampiri, care se ascund în spatele a 9 personaje. E un joc care, fie vorba între noi, arată foarte bine și care îmi aduce aminte de un joc care nouă ne place foarte tare, și anume Mr. Jack. Mai multe detalii, aici.
  • Ted Alspach este un designer de jocuri mai degrabă cunoscut pentru seria de benzi desenate Board 2 Pieces în care ia peste picior într-un mod foarte amuzant metehnele industriei. Ei bine, același Ted Alspach mie mi-a atras atenția cu unul dintre proiectele sale noi, adică Suburbia, o încercare de a transfera gameplay-ul clasicului joc PC SimCity în lumea board games. Va fi deci vorba despre un joc în care jucătorii se vor bate pentru a construi cel mai de succes oraș modern, un joc pentru 1-4 jucători bazat pe mecanismul plasării de plăcuțe. Dacă vă întrebați când apare, aflați că va fi lansat la Essen. Mai multe detalii puteți citi aici.
  • Tot Ted Alspach oferă un tutorial foarte detaliat și interesant, dacă sunteți interesați de crearea de prototipuri de jocuri, pe site-ul OpinionatedGamers.com (adică aici).
  • Și, la final, o veste grozavă din partea echipei românești NSKN Legendary Games: vor fi prezenți la Essen 2012 cu ambele jocuri la care au lucrat intens în ultimul timp, Wild Fun West și Exodus: Proxima Centauri. Despre ambele prototipuri ați putut citi articole destule pe acest site, deci n-ar trebui să fie o surpriză neapărat. Pentru cei care vor trece pe la Essen, îi puteți găsi în sala 6, standul 205. Mai mult, Andrei Novac ne anunță că foarte curând vor începe campanii de precomenzi pentru ambele jocuri, dacă nu veți putea ajunge la Spiel pentru a le ridica personal.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu