Fără prea multe floricele, iată cea de-a doua parte a listei de jocuri pe care ar trebui să le luați în considerare pentru a le pune în tolba moșului. Atenție, mai jos aveți numai jocuri care sar de 100 RON, pentru bugete mai restrânse uitați-vă aici.
Jocuri în limba română
Dixit Odyssey ~ 110 lei
Dixit e un joc pe care cei mai mulți dintre voi îl știu, în care jucătorii iau pe rând rolul „povestitorului” care dă un indiciu care să reprezinte o carte pe care o pune pe masă, iar ceilalți pun la rândul lor câte o carte care să se potrivească cât mai bine indiciului. E un joc despre comunicare cu efecte foarte interesante în grupuri care mai de care mai diverse, un cadou cu care mergeți la sigur, iar Odyssey este alegerea înțeleaptă pentru că oferă foarte multe față de jocul original, printre care reguli pentru maxim 12 jucători. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în această prezentare a jocului Dixit.
Rețeaua Energetică ~ 110 lei
Un alt joc foarte popular mai ales în Germania, Rețeaua Energetică este un joc de licitație în care jucătorii trebuie să își dezvolte rețeaua de centrale electrice, pe diverse surse de energie și în diverse spații ale hărții. Un joc foarte strategic și interesant. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Coloniștii din Catan ~ 120 lei
Coloniștii din Catan este un adevărat fenomen la nivel mondial și care la noi a „virusat” foarte mulți oameni. Așa că, vă place sau nu, bătrânul Catan este, probabil cea mai bună variantă dacă vreți să introduceți pe cineva în lumea board games, mai ales că această a doua ediție în română are o calitate remarcabilă. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Dominion ~ 130 lei
În cutia Dominion veți găsi nu mai puțin de 500 de cărți, acesta fiind un joc din categoria deck-building, adică un joc în care îți dezvolți pachetul tău de cărți cumpărând din cele aflate pe tabla de joc. Cel care reușește să își dezvolte cel mai eficient pachetul și va cumpăra cele mai bune cărți va fi și câștigătorul, într-un joc care i-a înnebunit pe mulți. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Qwirkle ~ 130 lei
Qwirkle este un joc foarte simpatic de familie care vă va aduce aminte de Scrabble, doar că nu trebuie să formezi cuvinte ci doar alăturări de simboluri. Jucătorii vor trebui să lipească piese la cele deja existente pe tablă, ca în Jocul Cuvintelor, doar că aici va conta mai mult strategia decât vocabularul. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Urzeala Tronurilor ~ 215 lei
Traducerea unui joc de proporții epice, Urzeala Tronurilor te introduce în lupta dintre cele 6 familii din Westeros pentru Tronul de Fier. Da, este vorba de faimosul roman al lui George R. R. Martin, iar noi vă recomandăm acest joc pentru că oferă o experiență completă de război, politică și strategie. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.
Jocuri de familie
Castle Panic ~ 140 lei
Un joc care pe noi ne-a cucerit de prima dată când l-am jucat, Castle Panic este o experiență intensă în care eroii luptă în aceeași echipă, spate în spate, în interiorul unei cetăți asediată de monștri. Troli, orci și goblini vor ataca rând pe rând cetate, iar cooperarea dintre eroi este cheia succesului, altfel cetatea va fi distrusă de năvălitori. Un joc perfect pentru o joacă de duminică în familie sau cu prietenii, la o bere. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Stone Age ~ 150 lei
Stone Age este, probabil, una dintre cele mai bune variante de pe această listă, dacă ceea ce căutați este un joc arătos și suficient de simplu pentru a plăcea unui om neobișnuit cu jocurile de societate, dar și suficient de lucrativ pentru a-i capta atenția. În Stone Age, trebuie să ai grijă de un trib de oameni preistorici, cu nevoile lor... preistorice, care țin de hrană, reproducere, dar și de acumularea de resurse pentru dezvoltare. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Ticket to Ride: Europe ~ 170 lei
Un alt joc care nu mai are nevoie de nicio prezentare este Ticket to Ride, jocul cu trenuri colorate în care jucătorii se bat să construiască trasee de cale ferate. Varianta cu Europa este cea mai indicată de către toți fanii ca cea mai bună, așa că pe aceasta v-o recomand și eu. Un cadou foarte potrivit, dacă vreți un joc foarte atrăgător pentru toate vârstele. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în această prezentare.
Small World ~ 185 lei
Alt joc care îți ia ochii din prima datorită componentelor superbe și numeroase, Small World este un joc de strategie în care o hartă împărțită în teritorii diferite este disputată de numeroase rase cu puteri unice. Jocul oferă foarte multe combinații de rase și puteri care fac ca fiecare partidă să fie unică. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în această prezentare.
Jocuri de petrecere
Bang! ~ 110 lei
Bang! recreează atmosfera Vestului Sălbatic în care șerifi, renegați și tot felul de criminali bântuie prin orașele americane. Ai ocazia în acest joc să iei rolul unuia dintre aceștia, fiecare jucător având un anumit obiectiv și un anume rol în echipă: șeriful trebuie să îi omoare pe criminali, ajutoarele de șerif trebuie să îl ajute în această misiune, protejându-l, outlaws trebuie să îl omoare pe șerif, iar renegatul vrea să îi ia locul acestuia, într-un joc cu multe împușcături și răsturnări de situație. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
King of Tokyo ~ 140 lei
În King of Tokyo, jucătorii iau rolul unui monstru, al unui robot sau al unui extraterestru care se luptă fiecare pentru supremația asupra capitalei japoneze. Toate lighioanele se bat mano a mano într-o atmosferă amuzantă și explozivă. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.
PitchCar ~ 200 lei
PitchCar este un joc deosebit care folosește un traseu complet din lemn și niște mașinuțe sub formă de pucuri mici din același material. Interesant este însă faptul că „mașinuțele” sunt propulsate cu ajutorul bobârnacelor de către jucători. Jocul este unul foarte simplu și este unul din jocurile alea care sunt atrăgătoare pentru un public foarte variat. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.
Jocuri de strategie
Hive ~ 100 lei
Hive este un joc abstract de strategie care vă va aduce aminte întrucâtva de șah, în care 2 jucători se luptă cu piese hexagonale pentru a fi primul care îi înconjoară celuilalt regina. Pe piese sunt desenate insecte ca gândaci, furnici sau lăcuste, abilitățile pieselor fiind legate de abilitățile din realitate ale acestora. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.
Puerto Rico ~ 150 lei
Un joc care nu putea lipsi de pe listă pentru că este unul dintre cele mai apreciate jocuri de strategie economică din istorie, Puerto Rico îți pune în mână frâiele unei mici insule din Marea Caraibelor, în care scopul este să dezvolți o mică industrie de la plantații de porumb, indigo, zahăr, cafea sau tutun. Este unul dintre jocurile din colecția noastră pe care le apreciem cel mai tare așa că vi-l recomandăm călduros. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
7 Wonders ~ 160 lei
Un joc care a prins la foarte multe grupuri pentru că e arătos, rapid și se joacă în foarte mulți oameni (maxim 7), 7 Wonders e un joc de cărți de dezvoltare care te duce înapoi în Epoca Antică. Jucătorii trebuie să se dezvolte pe diverse ramuri pentru a acumula puncte de victori și pentru a-i depăși pe ceilalți. Un joc foarte arătos cu care mergeți la sigur. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Battlestar Galactica ~ 200 lei
Battlestar Galactica este unul dintre cele mai apreciate jocuri cooperative, în care jucătorii lucrează în aceeași echipă pentru a supraviețui în fața amenințării cylonilor. Un joc despre politică și comunicare, BSG oferă jucătorilor obiective diferite, unul sau 2 dintre membrii echipajului fiind, de fapt, cyloni ascunși pe care ceilalți trebuie să îi descopere. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu