Anul trecut v-am făcut o listă în 3 părți (aici, aici și aici) cu cele mai bune variante de cadouri board gamerești pentru prieteni sau membri ai familiei, anul ăsta am zis că e cazul să facem un update bine venit acestei liste. Pe lângă niște modificări necesare, vă oferim și o categorisire, ca să vă dați seama mai ușor ce s-ar potrivi mai bine în tolba lui Moș Crăciun.
Jocuri în limba română
Un joc care nu putea lipsi de pe această listă, în Saboteur, jucătorii iau rolurile unor pitici care caută o pepită de aur în mină sau ale unor sabotori care fac tot posibilul să-i oprească pe primii. Jucătorii au rolurile ascunse unii de ceilalți, astfel că echipa sabotorilor trebuie să aibă grijă pe cine sabotează. Jocul se joacă foarte bine între 3 și 10 jucători și este perfect pentru o petrecere. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Un alt joc care nouă ne place foarte mult și îl pune pe masă cât de des avem ocazia, Păzea de 6! este un joc abstract în care jucătorii trebuie să scape de toate cele 10 cărți din mână, având grijă să ia cât mai puține puncte. Jocul este suficient de strategic și imprevizibil ca să te țină partide bune cu sufletul la gură. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Un joc foarte potrivit mai ales pentru fanii Catan (și știu că sunt suficienți), jocul de cărți este mult mai puțin dependent de noroc decât jocul original, în el jucătorii trebuind să construiască așezări, orașe, drumuri, îmbunătățiri și cavaleri pentru a câștiga puncte. Un must have pentru fanii Catan! Mai multe detalii, pe site-ul Ideal Board Games.
Pickomino ~ 45 lei
Pickomino este un joc în care zarul este la putere. Jucătorii trebui să dea cu zarurile până strâng suficiente puncte ca să cumpere niște plăcuțe ca de Domino. Jucătorii cu cele mai valoroase plăcuțe la finalul jocului vor câștiga. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Citadele este un joc foarte proaspăt tradus de cei de la Lineart, în care jucătorii se luptă unii cu ceilalți pentru a construi cele mai frumoase orașe. Pentru asta, ei iau diverse roluri, cu care îi afectează dramatic pe ceilalți jucători, într-un joc plin de interacțiune și imprevizibil. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Carcassonne este un joc care nu mai are nevoie de nicio prezentare, fiind unul dintre cele mai jucate din toate timpurile. Un joc de strategie, potrivit atât celor mici cât și adulților, în Carcassonne trebuie să dezvolți la comun cu ceilalți jucători o hartă cu drumuri, cetăți și mănăstiri medievale pe care să punctezi cât mai mult. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Jocuri de familie
Un joc de strategie pentru întreaga familie, în Hey, That's My Fish!, jucătorii trebuie să-și folosească simpaticii pinguini pentru a strânge cei mai mulți pești dintre ghețarii hexagonali. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.
Un joc foarte simpatic bun de jucat atât în familie, cât și într-un grup de adulți, Bohnanza te face cultivator de boabe. Iar cum boabele sunt de foarte multe feluri, trebuie să fii puțin selectiv și să încerci să faci schimb cu ceilalți cultivatori de la masă. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek și în această prezentare.
Jocuri de petrecere
Dobble ~ 65 lei
Un joc pe care îl jucăm întotdeauna în Ceainăria Tabiet când nu mai avem idei sau putere de a începe ceva serios, Dobble este un joc de încălzire excelent în care trebuie să recunoști desenele de pe cărți mai repede decât ceilalți jucători, ceea ce îl face o experiență foarte intensă. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.
The Resistance ~ 70 lei
Un alt joc foarte tocit în Ceainărie, The Resistance este un joc asemănător cu Mafia/Werewolves, cu diferența enormă că nimeni nu este eliminat ca să stea pe bară tot restul jocului. Jocul împarte jucătorii în 2 echipe, rezistența și spionii, primii trebuind să ducă la capăt misiuni, iar cei din urmă de a-i sabota pe primii fără a se da în vileag. Un joc foarte recomandabil pentru o seară cu prietenii. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.
Buzz it! ~ 75 lei
Un joc care binedispune atmosfera întotdeauna, în Buzz it!, jucătorul trage o carte pe care sunt scrise 2 teme din care își alege una, o rostește, iar ceilalți au câteva secunde pentru a da un răspuns pertinent la acea temă. Râsul și răspunsurile aiuritoare sunt garantate. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.
Jenga ~ 80 lei
Binecunoscut pentru mulți, Jenga sau Turnul Instabil este un joc de răbdare sau atenție în care un turn format din piese paralelipipedice de lemn trebuie ridicat constant scoțând din piesele de la bază și așezându-le în vârf, atenție, cu o singură mână! Cel care dărâmă turnul, pierde. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Saboteur 2 ~ 80 lei
Saboteur 2 vine ca o extensie pentru primul joc (la un preț de aproximativ 50 de lei) sau ca un joc complet care conține suficient de multe îmbunătățiri pentru a fi menționat pe această listă. Acum, piticii sunt împărțiți pe echipe și există pitici cu diverse scopuri de joc. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.
Jocuri de strategie
Mr. Jack Pocket ~ 55 lei
Un joc atât pentru cunoscătorii seriei Mr. Jack, cât și pentru cei care își doresc un joc rapid și portabil pentru 2 jucătorii, Mr. Jack Pocket pune pe cei 2 jucători în postura lui Jack Spintecătorului și a inspectorului care vrea să îl prindă. E un joc perfect pentru cei pasionați de jocurile de deducție. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.
Battle Line ~ 80 lei
Preferat atât de amatorii de Poker, dar nu numai, Battle Line împrumută multe mecanisme din cel mai cunoscut joc de noroc într-un joc intens pentru 2 jucători care se luptă pentru a avea cea mai bună mână. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek.
Glory to Rome ~ 90 lei
Un joc care tocmai ce a beneficiat de un facelift apreciat de unii, Glory to Rome este un joc foarte spectaculos de cărți în care jucătorii sunt niște arhitecți însărcinați cu reconstrucția Romei arsă de incendiu. Jocul are un mecanism de roluri foarte interesant, iar interacțiunea este la cote maxime. Mai multe detalii, pe BoardGameGeek sau în acest review.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu