marți, 9 aprilie 2013

Board Game Buzz 9 Aprilie

  • La capitolul „luați în calcul pentru rafturile goale” vine încă un joc cu zombi, după câteva zeci de alte jocuri similare din ultimii ani. De ce vă pun cu ochii pe el? Pentru că povestea jocului iese puțin din tipare împreună cu locația - Veneția, care e construită pe spatele unui monstru mitologic, Leviathanul, care însă nu e viu, ci un cadavru care învie. Și de acolo zombi! Și ar mai fi ceva, faptul că jocul e marcat în categoria action / dexterity, ceea ce poate fi o schimbare interesantă. Când: octombrie 2013. A, vorbeam de Carnival Zombie.

  • You suck! E un joc care urmează să apară, desigur. Semnat de Ted Alspach (Ultimate Werewolf, Suburbia), jocul e din genul trick-taking, adică jocuri cu luat de mâini (gen Whist), doar că aici este vorba de pus mâna pe căpușa cu o anumită putere, adică un joc simplu și rapid. Și îi zice așa pentru că e un joc cu căpușe.
  • Și uite că nu ne mai oprim din recomandări. E ultima din acest calup, promit. Maximum Takedown este aceasta, care sună ca un joc de consolă din anii '90 și se joacă ca (cred) nici un alt joc de cărți de până acum. Adică fiecare jucător ia în primire un pachet standard, cărți pe care le va folosi aruncându-le peste cele ale celorlalți jucători, cu scopul de a avea cât mai multe simboluri de-ale lui descoperite și de-ale inamicilor acoperite. Regulile au apărut deja, aici.
  • Iubitorii RftG se vor bucura să audă că varianta Roll for the Galaxy va fi pe piață la 30 aprilie, iar extensia exclusivistă (incompatibilă cu celelalte extensii) Race for the Galaxy: Alien Artifacts va fi disponibilă, o zi mai târziu, de Ziua Internațională a Muncii.
  • Uau, într-o notă when good hobbies go bad, Ed Carter, omul din spatele editurii Cambridge Games Factory și co-designer al Glory to Rome, aparent a ajuns la sapă de lemn, pierzându-și casa și economiile, în urma a proiectului-fiasco de restilizare a jocului care i-a adus faima, de pe Kickstarter.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu