luni, 8 iulie 2013

Board Game Buzz 8 Iulie

  • Dacă tot v-am înnebunit în ultima vreme cu cooperativele, poate ar trebui să știți că cele mai prestigioase premii din industrie au fost câștigate de 2 cooperative: Hanabi a câștigat Spiel des Jahres 2013, surprinzând pe toată lumea și fiind unul dintre cele mai mititele jocuri care au câștigat acest premiu, iar Legends of Andor a câștigat Kennerspiel des Jahres 2013. Mi-ar fi plăcut să vă spun mai mult decât că abia aștept să pun mâna pe ele.

  • Pentru cei care-l mai țin minte pe probabil cel mai carismatic video-reviewer de board games, Scott Nicholson va scoate pe tarabă anul acesta, la Essen, cel de-al doilea lui joc după Tulipmania 1637. Jocul se numește Going, Going, GONE!, nume ce vrea să sugereze o licitație nebună, desfășurată în timp real. Unul dintre jucători va fi amfitrionul și va dicta ritmul licitației. Cum licitațiile sunt o mare chestie în Statele Unite, probabil că joculețul va suscita ceva interes.
  • Pentru fani și poate că nu numai, Cryptozoic Entertainment are ambiția să reînvie TCG-urile (bine, bine, poate nu sunt chiar moarte) scoțând pe piață Adventure Time Presents: Card Wars folosind ca desfășurare universul unei serii animate destul de cunoscute, desigur, Adventure Time. Deocamdată nu se știe mare lucru, doar că jocul va veni în Starter Set-uri de 40 de cărți cu care se  poate juca din prima.
  • Apropo de reînvieri, aparent Mice and Mystics a venit pe un val de interes crescut pentru storytelling games. Spun asta pentru că FFG tocmai a anunțat că va edita jocul Winter Tales, apărut anul trecut la Essen, un joc care sună foarte interesant. Ce mi se pare în mod special entuziasmant este folosirea unor Story Cards, cu desene foarte schematice și deschise la interpretare pe care jucătorii le vor juca și pe care vor trebui să le integreze în peisajul narativ de până atunci, interpretând desenul în orice fel vor. Jocul îi va împărți pe jucători în 2 facțiuni, fiecare cu questurile ei de îndeplinit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu